Τα εργασιακα δικαιωματα στον καιρο της «ζουγκλας»

Εκδήλωση για τις αλλαγές στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά με τον Γιώργο Ρωμανιά από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και το Εργατικό Κέντρο

Εκδήλωση για τις αλλαγές στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά. 

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος «Είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, είμαστε στην ίδια όχθη και παλεύουμε για τα ίδια πράγματα» 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της κινητοποίησης στον δημόσιο τομέα με την πανελλαδική απεργία της 24ης Νοεμβρίου, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, σημειώνοντας πως σε αυτή ο κ. Ρωμανιάς θα αναλύσει τις ανατροπές που έχουν γίνει στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και ότι πρόκειται να γίνει, προσπαθώντας να δώσουν στους συναδέρφους τους την πληροφόρηση ώστε να αντισταθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις ρυθμίσεις που έρχονται.
 
«Στρατηγική μας επιλογή είναι στους αγώνες αυτούς όλοι οι εργαζόμενοι, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, είμαστε στην ίδια όχθη και παλεύουμε για τα ίδια πράγματα», κάτι που έχουν αντιληφθεί πολύ καλά τα τελευταία 7 χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, σημείωσε.
 
Αυτές οι πολιτικές μια κόβουν δικαιώματα και παροχές στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, την άλλη στον ιδιωτικό και το αντίστροφο, για αυτό θεωρεί πως η μόνη λύση είναι να έχουν ενιαίο μέτωπο όλοι οι εργαζόμενοι ώστε να ανατραπούν οι αδιέξοδες αυτές πολιτικές οι οποίες κατά τον ίδιο δεν οδηγούν πουθενά.
 
Για αυτό και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Κομοτηνής στην εκδήλωση ώστε να ακούσουν τον κ. Ρωμανιά, ένα γνώστη του αντικειμένου στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, ώστε να έχουν κέρδος από την παρουσίαση και την ενημέρωση αυτή. 

Παντελής Μαγαλιός «Κανένας πλέον δεν αμείβεται σε σχέση με αυτό που προσφέρει» 

Για την πλήρη αποσύνθεση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παντελής Μαγαλιός, τονίζοντας πως αυτές πλέον δεν υφίσταται και επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, όπου δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος.
 
Η Ελλάδα, σημείωσε, μπήκε στο μνημόνιο λόγω της κρίσης στον δημόσιο τομέα και τον προϋπολογισμό του κράτους, και πριν φτάσουμε στο δεύτερο μνημόνιο έγιναν περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, οι τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις καταλήγοντας σε 1,5 εκ. ανέργους στον ιδιωτικό τομέα.
Με το δεύτερο μνημόνιο ξεκίνησε η περικοπή των μισθών και των συντάξεων, φτάνοντας στο σημείο να μην μπορεί να ζήσει η κοινωνία και να μην μπορεί να συντηρηθεί η μισθωτή εργασία, με το τρίτο μνημόνιο να βάζει ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις.
 
«Αυτή τη στιγμή είναι ο νόμος της ζούγκλας, και πάνε να τον νομιμοποιήσουν και να τον νομοθετήσουν, με τις ευέλικτες μορφές εργασίας να έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα, κανένας πλέον δεν αμείβεται σε σχέση με αυτό που προσφέρει» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν 2-3 ώρες την ημέρα δύο και τρεις φορές την εβδομάδα.
 
«Αυτοί οι άνθρωποι» συνέχισε ο κ. Μαγαλιός «καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους και όλα τα συναφή, ενώ οι μειώσεις στους μισθούς συνεχίζονται και η Ελλάδα είναι η τελευταία στην Ευρώπη στα οικογενειακά επιδόματα, με 0,4%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 2,1 ενώ οι συντάξεις από τις 19 Μαΐου είναι μειωμένες και θα μειωθούν και άλλο, αν επέλθουν οι αλλαγές που ζητά η τρόικα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.