«Τα ΕΛΠΕ εχουν παρελθον, παρον και μελλον και δεν τα χαριζουμε σε κανενα»

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της DIAXON

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τα Σωματεία του ομίλου και συγκεκριμένα την ΠΟΕ και το ΕΚΕΔΑ με στόχο τον συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεών.
 
Με το πέρας αυτής της σύσκεψης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί απεργία στις 28, 29 και 30 Μαρτίου θέλοντας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία που με τη εκκωφαντική τους σιωπή στηρίζουν την προσπάθεια της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ». Όπως υπογραμμίζουν στη σχετική ανακοίνωση «αγωνιζόμαστε για να αποτύχουν οι μνημονιακές τους δεσμεύσεις – υποσχέσεις,  που θέλουν να καταδικάσουν τη χώρα μας σε ένα αύριο χωρίς ελπίδα».
 
Για τον λόγο αυτοί τα Σωματείο του Ομίλου διεκδικούν την ακύρωση της πώλησης του ποσοστού του Δημοσίου και τη διατήρηση της άσκησης του management του ομίλου ΕΛΠΕ, τη διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της Ενέργειας, την προάσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση τονίζουν πως ο αγώνας τους είναι αγώνας δίκαιος και ιερός. Είναι Αγώνας χρέους προς τον πολίτη, την κοινωνία και την πατρίδα και κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να μένει πλέον αμέτοχος. Για τον λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε  όλους τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να δώσουν δυναμικό παρόν στις πύλες των εγκαταστάσεων. Μάλιστα επέλεξαν να κλείσουν την ανακοίνωση αναφέροντας πως «Τα ΕΛΠΕ έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα».
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Ομίλου ΕΛΠΕ, που απαρτίζεται από την ΠΟΕ, την ΕΚΕΔΑ, την ΠΣΕΕΠ,  την ΠΕΠΕΚΟ, τον Σύνδεσμο Εργαζομένων «Ασπροφος»  και το Σωματείο Εργαζομένων DIAXON.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.