Συσκεψη στην περιφερεια για το θεμα του «Αγιου Γεωργιου»

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη παρουσία του βουλευτού Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Κομοτηνής Γεωργίου Πετρίδη και των 22 εργαζόμενων στην κλινική «Άγιος Γεώργιος» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι επίλυσης του αδιεξόδου και αποφυγής του οριστικού «λουκέτου» στην κλινική. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις επαφές που είχε στην Αθήνα σχετικές με το θέμα καθώς και για τις ενημερώσεις που είχε σχετικά με την εκταμίευση των καταβολών προς την συγκεκριμένη κλινική από τον ΕΟΠΥΥ.

«Οι εργαζόμενοι με την παρουσία μας στη σύσκεψη θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. περιφερειάρχη και στους υπεύθυνους ότι δεν πρέπει να συμβάλλουν με την υπογραφή τους στο να κλείσει η Κλινική Αποκατάστασης στο Ροδίτη. Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι με όλες τις νομικές κινήσεις που κάναμε και θα κάνουμε διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας, τα χρήματα δηλαδή που μας χρωστά ο κ. Στασινόπουλος, όπως επίσης θέλουμε να μη μείνουμε άνεργοι ή δέσμιοι της αδιευκρίνιστης στάσης του εργοδότη μας δηλαδή θα είμαστε απολυμένοι ή απλώς άνεργοι», ανέφερε στη δήλωσή της η εργαζόμενη στην κλινική Ιωάννα Πατρωνίδου, η οποία εκ μέρους των συναδέλφων της ευχαρίστησε όλους τους φορείς, θρησκευτικούς, πολιτικούς, καθώς και τους συναδέλφους τους στο νοσοκομείο για τη συμπαράστασή τους, ενώ κατέστησε σαφές ότι «η κλινική δεν έκλεισε με ευθύνη μας αλλά η πράξη του κ. Στασινόπολου να μας αφήσει απλήρωτους για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα ήταν αυτό που μας ώθησε να φύγουμε και να αναζητήσουμε με νομικό τρόπο τα χρήματά μας και για να μπορέσουμε με κάθε τρόπο να βρουμε δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας». Επίσης η κ. Πατρωνίδου ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

 

Να σημειωθεί βέβαια ότι οι εργαζόμενοι άμεσα δεν μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα παρά μόνο με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ από την πλευρά τους υποστηρίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει ανάκληση της λειτουργίας της κλινικής εφόσον δεν συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι και συγκεκριμένα υλοποίηση έργων και έλλειψη επιστημονικού διευθυντή. Όπως υποστηρίζουν ούτε έργα γίνονται στην κλινική, ενώ υπάρχει επιστημονικός διευθυντής.

Τέλος όπως έκαναν γνωστό οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 20 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.