Συνεργασια ολων για καλυτερες μερες στον καπνο και την κοινωνια

Το προτάγμα του νέου προέδρου του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Αμέτ Σινάν

Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης κ. Αμέτ Σινάν.

Ο χώρος του καπνού και της καλλιέργειάς του δεν είναι άγνωστος για τον ίδιο καθώς από την ηλικία των 10 ετών ασχολείται με την καλλιέργεια του καπνού, ενώ διαθέτει και εμπειρία σε θέσεις διοίκησης τόσο εντός του Συνεταιρισμού στον οποίο «υπηρετεί» από το 2018 όσο και εκτός, καθώς έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στον Δήμο Αρριανών.

Ο κ. Αμέτ Σινάν, μετά και την παραίτηση του επί χρόνια προέδρου κ. Εσάτ Χουσεΐν και έχοντας θητεύσει στο πλευρό του, κρατά πλέον τα ηνία του Συνεταιρισμού με κύριο στόχο όπως εξήγησε ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον για τους καπνοπαραγωγούς τόσο της περιοχής μας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

«Έχουμε έναν σκοπό, να πάνε τα πράγματα καλύτερα στην καλλιέργεια του καπνού, να αναγνωριστεί η αξία του και όλα αυτά να γίνουν το συντομότερο δυνατόν» εξήγησε χαρακτηριστικά ο ίδιος προτάσσοντας τις συνέργειες και την από κοινού προσπάθεια όλων των μελών του συνεταιρισμού, φορέων αλλά και των αρχών του τόπου.

Εν αναμονή ενισχύσεων

«Τα χωριά μας αδειάζουν, οι παραγωγοί δεν πληρώνονται στην αξία που θα έπρεπε, οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό, γεγονός από το οποίο κανείς δεν κερδίζει» σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος και στην στάση αναμονής που υπάρχει τόσο σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις από προγράμματα της Ε.Ε. όσο και τις ενισχύσεις που έχει η πολιτεία υποσχεθεί λόγω κορωνοϊού, η τύχη της οποίας ακόμα αγνοείται.

Το ζήτημα των ενισχύσεων λόγω κορωνοϊού θα αποτελέσει και το πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης και διεκδίκησης από πλευράς του νέου Δ.Σ. στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα με τα μέλη της Διεπαγγελματικής στην Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Σινάν θα δώσει το παρών.

«Αν δεν έχουν οι αγρότες δεν έχει και η περιοχή»

Ο ίδιος θέλησε και μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ» να προτάξει την ανάγκη της από κοινού προσπάθειας, καλώντας τις αρχές του τόπου να σταθούν σύμμαχοι καθώς όπως εξήγησε «δεν αφορά μόνο τους καπνοπαραγωγούς».  «Είμαστε μία αγροτική περιοχή και αν δεν έχουν οι αγρότες τότε δεν έχει και η πόλη, η περιοχή» σημείωσε για να τονίσει πως «η οικονομία είναι αλυσίδα επομένως η ενίσχυση του κλάδου μας αφορά όλους και εκτός του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών». «Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο και καλούμε τους πάντες να κάνουμε την προσπάθεια αυτή από κοινού, να βρούμε λύσεις μαζί για ένα μέλλον γεμάτο χαμόγελα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.