Συνεχιζονται οι «πιεσεις» για δημιουργια της νεας μοναδας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Φορείς της Ροδόπης απέστειλαν ψήφισμα στη διοίκηση της Επιχείρησης, τον Πρωθυπουργό και το ΥΠΕΝ

Με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής συντάχθηκε ψήφισμα των φορέων της Ροδόπης για την νέα μονάδα της ΔΕΗ παραγωγής ρεύματος συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο και απεστάλη στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Γεώργιο Σπάσση, ενώ κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο επίμαχο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Εμείς οι Φορείς της Ροδόπης καλούμε τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση να προχωρήσει η πραγματοποίηση της νέας της επένδυσης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής μετά την χορήγηση άδειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την παραγωγή ρεύματος με νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο ισχύος 665 MW.

Τα οφέλη από την πραγματοποίησή της είναι πολλά:

  1. Η περιοχή θα καταστεί ενεργειακός κόμβος αφού εκτός από τις δύο μονάδες της ΔΕΗ, στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται και η μονάδα της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ της οποίας εκτός από την άδεια έχουν εγκριθεί και οι περιβαλλοντικές μελέτες.
  2. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο στο στάδιο της κατασκευής της όσο και μετά με τη λειτουργία της
  3. Θα δοθεί και μια νέα πνοή στην «πεθαμένη» ΒΙΠΕ Κομοτηνής ώστε να αποτελέσει και πάλι πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Εκτός όμως από τα οφέλη που θα υπάρξουν για την περιοχή μας, πιστεύουμε ότι οικονομικά συμφέρουσα είναι και για την ίδια τη ΔΕΗ, αφού υπάρχουν οι υποδομές από την πρώτη μονάδα που είναι ήδη εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και έτσι το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που θα απαιτηθεί αν αποφασίσει να κατασκευάσει τη μονάδα κάπου αλλού χωρίς προϋπάρχουσες υποδομές.

Τέλος ζητούμε τη συστράτευση και των φορέων του Έβρου και της Ξάνθης γιατί πιστεύουμε ότι τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλη τη Θράκη».

Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα υπογάφεται από τους εξής φορείς: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδα ΠΤ Θράκης, Δικηγορικός Σύλλογος Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.