Συνεχιζει ως εκπροσωπος της Ροδοπης στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ ο Ανεστης Βαφειαδης

Συμμετείχε την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και ανανέωσε για τρίτη φορά την θητεία του

Την επανεκλογή του για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)  πέτυχε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης.

Ο κ. Βαφειάδης συμμετείχε στην εκλοαπολογιστική τακτική συνέλευση που έλαβε χώρα το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ανανεώνοντας την θητεία του και συνεχίζοντας την πολύχρονη εκπροσώπηση της περιοχής μας στο κεντρικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία η παράταξη του μέχρι σήμερα προέδρου κ.Γιώργου Καββαθά συγκέντρωσε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα το 58,82% που ισοδυναμεί με 30 έδρες, ενώ ο ίδιος ο κ.Καββαθάς ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Καββαθάς δήλωσε πως «τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν ηχηρή απάντηση των μικρών και πολύ μικρών επαγγελματιών που αγωνιούν μπροστά στα προβλήματα που ταλανίζουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα». Δήλωση την οποία προσυπέγραψε ο κ. Βαφειάδης τονίζοντας σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» πως αποτελεί και μια αναγνώριση των όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο διεκδικήσεων ειδικά τα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους από όλη την Ελλάδα τονίζοντας πως «η ΓΣΕΒΕΕ, ως ανώτατο πρωτοβάθμιο όργανο απέδειξε, ειδικά τα χρόνια της πανδημίας, πως μπορεί να μάχεται και να βελτιώνει τη ζωή των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και τις δυσκολότερες που έρχονται μπροστά μας».

Σε αδιέξοδο περισσότερες των 50.000 επιχειρήσεων

Από το βήμα της συνέλευσης τόσο ο κ.Καββαθάς όσο και εκπρόσωποι όλης της χώρας υπογράμμισαν το αδιέξοδο με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι περισσότερες των 50.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την χώρα, γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο κ. Βαφειάδης, ένεκα όπως τόνισε του υψηλού λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Όπως εξήγησε ενώ οι τζίροι των επιχειρήσεων, αναλογικά με την περίοδο της πανδημίας, έχουν ανέβει «αυτήν την στιγμή έχουμε να αντιπαλέψουμε την ακρίβεια και το υψηλό κόστος της ενέργειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται» ανέφερε εξηγώντας πως πάνω σε αυτό θα πρέπει να σκύψει η κυβέρνηση αλλά και να επικεντρωθούν οι αγώνες των συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι κάτι παραπάνω πρέπει να κάνει.

Αναγκαία η ενίσχυση των σωματείων

Από το βήμα της συνέλευσης ο ίδιος επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σωματείων, ούτως ώστε όπως υπογράμμισε «να δυναμώσει η φωνή μας αλλά και τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία με την εκάστοτε κυβέρνηση».

Ο κ. Βαφειάδης έστειλε μήνυμα συμμετοχής «ώστε να αισθανθούμε πιο δυνατοί» υπενθυμίζοντας πως «μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι δεν κάνουμε έργο, όμως έργο γίνεται και διαφαίνεται και από τις διεκδικήσεις και τα όσα έγιναν, που μπορεί να ήταν λίγα, αλλά ήταν αποτέλεσμα των δικών μας πιέσεων και οργάνων».

«Αν δεν πιέζαμε, δια μέσου των συλλογικών μας οργάνων, δεν θα παίρναμε ούτε τα μισά» ανέφερε καλώντας τους συναδέλφους του επιχειρηματίες και επαγγελματίες να το κατανοήσουν και να προσεγγίσουν τα σωματεία, ενδυναμώνοντας την φωνή και την παρουσία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.