Συνεχιση των απολυσεων στην ΕΤΠΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνέχιση των απολύσεων στο εργοστάσιο ΕΤΠΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. «Τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία του συγκεκριμένου εργοστασίου προχώρησε σε δύο νέες απολύσεις.
Η στάση αυτή της εργοδοσίας αποδεικνύει για όσα προειδοποιούσε και προειδοποιεί το ΠΑΜΕ και οι ταξικές δυνάμεις.
Οι απολύσεις δε γίνονται επειδή μια επιχείρηση «δεν πάει καλά» και «δε βγαίνει», αλλά για να αυξήσει όσο περισσότερο μπορεί την κερδοφορία της. Ακόμα και όταν αυξάνεται η παραγωγή μπορούν να υπάρξουν απολύσεις και μειώσεις μισθών, έτσι ώστε μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας, να καταφέρνουν τα αφεντικά να βγάζουν πολύ περισσότερα κέρδη, σε βάρος των εργαζομένων.
Οι κεφαλαιοκράτες έχουν άλλο θεό, άλλη πατρίδα και άλλη ηθική από τους εργάτες. Αντιμετωπίζουν τους εργάτες, σαν δούλους, σαν μηχανήματα. Τους εκμεταλλεύονται τόσο όσο κρίνουν ότι τους εξασφαλίζουν μέγιστα κέρδη.
Οι εργαζόμενοι κατακτούν τα δικαιώματά τους μόνο όταν παλεύουν συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από το Σωματείο τους και σε ταξική κατεύθυνση και όχι όταν υποτάσσονται στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και την κάθε εργαζόμενη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με βάση τη νέα εμπειρία που έχουν αποκτήσει. Να βάλουν εμπόδια στην ασυδοσία της εργοδοσίας, που με όπλο τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, εξαπολύουν επίθεση στα δικαιώματα των εργατών. Να δυναμώσουν το Σωματείο τους, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να βγουν στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσουν να παρθούν πίσω οι απολύσεις, παλεύοντας παράλληλα για αυξήσεις μισθών και για ΣΣΕ και να αγωνιστούν για να γίνουν οι ίδιοι αφέντες του πλούτου που παράγουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.