Συναντηση στο Υπουργειο Οικονομιας για την ΕΝ ΚΛΩ

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης είχε καθοριστεί το ραντεβού αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και την κ. Κατσέλη. Το ραντεβού κλείστηκε μετά από προσπάθειες του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου.

 

Εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο νομάρχης Ροδόπης συμμετείχαν στην συνάντηση η οποία δεν προέβλεπε ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης κάποιων αποφάσεων αλλά συζήτηση επί του επιχειρησιακού σχεδίου όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι ήλπιζαν σε αυτή τη συνάντηση και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν μέχρι τέλους.
 

 

Σύσκεψη φορέων

Σε κατάληψη της νομαρχίας Ροδόπης προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων υπό τον νομάρχη Ροδόπης προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης αλλά και οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από τυχόν κλείσιμο του εργοστασίου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς, υπήρξε διάσταση απόψεων, ετέθη η πρόταση για κρατικοποίηση ή κοινωνικοποίηση των εργοστασίων, τελικά όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Ροδόπης αν δεν τελεσφορήσει η συνάντηση που θα γίνονταν το απόγευμα της Τετάρτης όλη η θεσμική κοινωνία να παραστεί στην Αθήνα και να διεκδικήσει και να απαιτήσει να δοθεί επιτέλους μια λύση.

Άννα Πατρωνίδου
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.