Συναντηση Περιφερειαρχη με Σωμ.Εργαζομενων της Σελμαν

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στην Σέλμαν κατά την διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εφόσον εδώ και δύο μήνες είναι απλήρωτοι.

Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στη Σέλμαν πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα εικοσιτετράωρη κινητοποίηση και τρίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος της βάρδιας. «Οι εργαζόμενοι ζητήσαμε την βοήθεια του κ Γιαννακίδη ώστε να έχουμε μέσω αυτού επαφή με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Αδαμόπουλο, γιατί μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του», τόνισε ο Γιώργος Χατζηαθανασίου γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων στη Σέλμαν και ταμίας Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Ο κ. Γιαννακίδης υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε επαφή με την διοίκηση της εταιρείας και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους. «Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο γιατί τα προβλήματα τρέχουν, τα δάνεια τρέχουν και εμείς είμαστε για δεύτερο μήνα απλήρωτοι», υποστήριξε ο κ. Χατζηαθανασίου. Να σημειωθεί ότι η Σέλμαν στην Κομοτηνή απασχολεί 160 άτομα, ενώ συνολικά απασχολεί 500. Μέχρι σήμερα απολύσεις στην Κομοτηνή δεν υπήρξαν αλλά από το εργοστάσιο της Χαλκίδας έχουν απολυθεί από το Μάη μέχρι σήμερα περίπου 157 εργαζόμενοι και «εξ όσων γνωρίζουμε θα συνεχιστούν οι απολύσεις. Φοβόμαστε ότι επειδή λόγω της πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει και πτώση της παραγωγικότητας πιθανόν να αντιμετωπίσουμε απολύσεις και στην Κομοτηνή», τόνισε ο κ. Χατζηαθανασίου υποστηρίζοντας ότι η πτώση στην ελληνική αγορά είναι τεράστια, «ως ένα βαθμό όμως έχει αντισταθμιστεί από τις εξαγωγές που γίνονται κυρίως προς την Τουρκία».

Από την πλευρά της η διοίκηση του εργοστασίου υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι παροδικό και ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί. «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και επιταγών πελατών που δεν έχουν αντίκρισμα προς την τράπεζα και πρέπει αναγκαστικά να περιμένουν να λήξει η επιταγή και μετά να πάνε να πληρωθούν. Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορούμε να κάνουμε υπομονή γιατί τα προβλήματά μας τρέχουν».

Τέλος να σημειωθεί ότι πριν τα Χριστούγεννα ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών και αυτοί δεν δέχθηκαν. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει αναγκαστικές άδειες. Συζητάμε κινητοποιήσεις και αν συνεχισθεί η κατάσταση ήδη την άλλη εβδομάδα θα συμμετέχουμε στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.