Συναντηση με πρωθυπουργο στην Κομοτηνη ζητουν οι εργαζομενοι της ΕΝΚΛΩ

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα με αφορμή την επίσκεψη Παπανδρέου στην πόλη μας οι εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ. Συγκεκριμένα εργαζόμενοι από όλα τα Σωματεία της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Νάουσας θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα με στόχο να επικαιροποιήσουν για άλλη μια φορά το πρόβλημά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι ζήτησαν εγγράφως συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον πρωθυπουργό αλλά τίποτα μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας δεν ήταν γνωστό.

Πλην Ψωμιάδη κανείς θεσμικός δεν προσήλθε στην συνάντηση της Θεσσαλονίκης

Εν τω μεταξύ την Τρίτη που μας πέρασε οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ πήραν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν σε συνάντηση πολιτικούς φορείς σε μια πρωτοβουλία αλληλοενημέρωσης για την προοπτική της επαναλειτουργίας του ομίλου.

Στην συνάντηση καλέστηκαν οι Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης και Νάουσας, οι εκπρόσωποι των τραπεζών Εθνικής, Εμπορικής, Αγροτικής, Euro Bank, alfa Bank καθώς και τους αρμόδιους των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Τέλος καλέστηκε και η διοίκηση της εταιρείας.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης, καθώς και η διοίκηση της εταιρείας δια του κ. Μουσουλίδη ο οποίος και απήντησε στις ερωτήσεις των εργαζομένων για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που ανέπτυξε για την επίλυση του θέματος. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια των οποίων εργαζόμενοι και διοίκηση ενημέρωσαν για το θέμα της ΕΝ.ΚΛΩ

Απάντηση Σωματείου Κλωστηρίων σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής το Σωματείο των Κλωστηρίων στην Κομοτηνή τονίζει τα εξής: «Το Σωματείο των Κλωστηρίων θα συμφωνήσει με την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και τον πρόεδρό του και μαζί τους καταδικάζουμε όσους συνδικαλιστές προσπαθούν να στείλουν τους συναδέφους μας σε ανεργία και σε προγράμματα. Το Σωματείο των Κλωστηρίων εξακολουθεί μέχρι και σήμερα σε ανοικτές και κλειστές συσκέψεις να έχει τις ίδιες απόψεις: χρηματοδότηση, πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και ΠΛΗΡΗ λειτουργία των εργοστασίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.