«Συναντηση γνωριμιας» με τους εργαζομενους του ΟΑΕΕ στην AMΘ

Είχε ο υποδιοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Χριστοφορίδης - Το 54%-55% των τοπικών ασφαλισμένων καταβάλλει σήμερα κανονικά τις εισφορές του

Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, στο μέτρο της ρύθμισης των χρεών εμφανίστηκε στην Κομοτηνή, ο υποδιοικητής του ΟΑΕΕ κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επιτόπιες επισκέψεις σε υποκαταστήματα του Οργανισμού και διαδοχικές επαφές με παραγωγικούς φορείς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στόχος της περιοδείας είναι η γνωριμία της Διοίκησης με τους εργαζόμενους στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΕ καθώς κι η ανταλλαγή απόψεων για τη ρύθμιση και νέες πρωτοβουλίες για την επαναφορά των ασφαλισμένων στην κοινωνική ασφάλιση.
 
Ο κ. Χριστοφορίδης στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε το περιφερειακό κατάστημα του Οργανισμού καθώς και το Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αργύρη Αργυρόπουλο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
 
«Μέσα από την ανταλλαγή των απόψεων θέλουμε να διαμορφώσουμε κάποιες καινούριες προτάσεις ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να επανέλθουν στην κοινωνική ασφάλιση. Να αισθανθούν ότι ο οργανισμός είναι δίπλα τους κι όχι απέναντί τους. Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις θα προχωρήσουμε σε θετικότερα βήματα» δήλωσε.
 
Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ροή των ασφαλισμένων για ρύθμιση των οφειλών τους προς το ταμείο των επαγγελματιών, ειδικότερα κατά το δεύτερο μήνα ισχύς της. Ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ ανέφερε πιο συγκεκριμένα πως στο καθεστώς έχουν υπαχθεί με βάση τα τελευταία στοιχεία 101.000 ασφαλισμένοι, ρυθμίζοντας ποσό 1, 5 δις ευρώ που αντιστοιχεί σε οφειλές προς τον ΟΑΕΕ ενώ περίπου 40 εκ. ευρώ έχουν αποδοθεί σε χρήμα, μέσα από την καταβολή των πρώτων δόσεων.
 
Ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 30% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους.
 
Τα χρέη προς τον Οργανισμό ανέρχονται στα 8 δις ευρώ, με το 50% των ασφαλισμένων να οφείλει έως 10.000 ευρώ.  Ο κ. Χριστοφορίδης εκτιμά ότι μετά και την παράταση, οι ασφαλισμένοι που θα ρυθμίσουν αναμένεται να φτάσουν και τους 150.000, αναγνωρίζοντας βέβαια δεν αρκεί μόνο το νέο χρονικό περιθώριο που παρέχεται αλλά είναι αναγκαία η βελτίωση των δεικτών της οικονομίας γενικότερα.
 
Μέσω της ρύθμισης πάντως, η διοίκηση του ΟΑΕΕ προσδοκά και σταθερή ανάκαμψη των οικονομικών τους επόμενους μήνες. Ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ ανέφερε εξάλλου ότι πρώτος στόχος της Διοίκησης παραμένει η βελτίωση της μηχανοργάνωσης του οργανισμού, «ο ΟΑΕΕ έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και κάθε μήνας θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο» όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά. 

450 στη Ροδόπη ρυθμίζουν ασφαλιστικές οφειλές

Περισσότεροι από 450 οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών από τη Ροδόπη, προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους , τους τελευταίους μήνες, ανέλυσε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΕ κ. Σταύρος Αμαρατίδης, σημειώνοντας ότι μόνο το 54%-55% των τοπικών ασφαλισμένων καταβάλλει σήμερα κανονικά τις εισφορές του.
 
Αναφερόμενος στη λειτουργία των υποκαταστημάτων του Οργανισμού στην ΑΜΘ, ο κ. Αμαρατίδης τόνισε ότι παρά τη μείωση του προσωπικού- από 145 άτομα που υπηρετούσαν προ τετραετίας σε 65- οι τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ διακρίνονται για την ταχεία απόδοση των συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό όπως υπογράμμισε ότι ο πολίτης καταθέτοντας αίτηση για προσωρινή σύνταξη, γνωρίζει πως θα πάρει χρήματα μέσα σε 3 μήνες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.