Συναντηση Γιωργου Δημητριαδη με τον Βασιλη Ιωαννιδη

Τα προβλήματα του κτηνοτροφικού τομέα στο επίκεντρο

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Καταστημάτων Κομοτηνής και Περιφέρειας Βασίλης Ιωαννίδης  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων και μέλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΑΜΘ της ΓΣΕΕ Γιώργο Δημητριάδη στα γραφεία του ΠΑ.ΣΥ.Π στο Εργατικό Κέντρο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού τομέα, καθώς έχει μείνει αναξιοποίητος όλο αυτά τα χρόνια, τις δυνατότητες που έχει για τους νέους πτυχιούχους ανθρώπους όσο αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αλλά και τα οφέλη που δύναται να προσφέρει στον νομό μας. 

Προτάσεις

Οι δύο πρόεδροι επισήμαναν κάποιες βασικές προτάσεις που απαιτούνται να υλοποιηθούν άμεσα μέσα από ειδικό σχέδιο ανάπτυξης του νομού μας  για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, προτάσεις σημαντικές και απαραίτητες για μία δίκαιη και αειφόρο ανάπτυξη, που θα στοχεύουν στη μείωση της ανεργίας των νέων μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πρωτογενή παραγωγή.

Τέτοιες προτάσεις είναι:

-Διείσδυση των ΑΠΕ στη γεωργία και την κτηνοτροφία με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, ώστε  να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και να μειωθούν το κόστος παραγωγής και η σπατάλη ενέργειας.

-Οικονομικός σχεδιασμός και προγραμματισμός για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

-Αξιοποίηση όλων των κατάλληλων εκτάσεων που θεωρούνται επιλέξιμες για βοσκότοπους και νέo πρόγραμμα leader.

-Κίνητρα για την ενασχόλησης των νέων στην περιοχή μας, όπως μείωση της φορολογίας και γραφειοκρατίας, αλλά και προγράμματα επιδοτήσεων στις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνιστικότητας και προοπτικής για τους κτηνοτρόφους.  Να δοθεί από τις τράπεζες  στήριξη στους νέους κτηνοτρόφους, καθώς από το 2009 τρέχουν δανειακές υποχρεώσεις που δεν μπορούν σήμερα να καλυφθούν.

-Εκπαίδευση νέων κτηνοτρόφων μέσα από στοχευμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα παρέχουν επαρκή επιμόρφωση τόσο ως προς το επίπεδο γνώσεων, όσο και ως προς τις επαγγελματικές τους ικανότητες, ώστε να αυξηθεί το προσωπικό που θα ασχοληθεί με τον κλάδο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.