Συναντηση αντιπροσωπειας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης με το σωματειο εργαζομενων DIAXON

Στο επίκεντρο οι αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης

Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με τον βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου και την συντονίστρια Ν.Ε. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της Diaxon έγινε ενημέρωση και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις αντεργατικές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ να καταθέσει στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων Diaxon εξέφρασαν την  ανησυχία τους για τις αλλαγές που επίκεινται στα εργασιακά, ενώ έθεσαν ζητήματα τοπικής ανάπτυξης του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της αγοράς σε καινοτόμα προϊόντα φιλμ πολυπροπυλενίου (ΒΟΡΡ) για υψηλής ποιότητας συσκευασίες που παράγει η Diaxon.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη του ΣΕΒ  με την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που θα πλήξουν τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματα του.  Όπως, μεταξύ άλλων την κατάργηση του 8ωρο, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων, τις απλήρωτες υπερωρίες, τους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση κα. Ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια αυτά, με πρώτο σταθμό την επικείμενη απεργία και την κινητοποίηση της 6ης Μαΐου.

Η  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε το σωματείο εργαζομένων για την ενημέρωση και την συζήτηση, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου δεσμεύτηκε να αναδείξει κοινοβουλευτικά τα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.