Συμβολικη καταληψη των Γραφειων της Εκπαιδευσης

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών Ροδόπης, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή και αφορούν στον τρόπο διορισμού, στις περικοπές των διορισμών κατά 50% των μονίμων και των αναπληρωτών κατά 70%, στην κατάργηση της προϋπηρεσίας, στην αύξηση των μαθητών ανά τάξη.

Η κατάληψη ξεκίνησε από τις 7:30 το πρωί και διήρκησε ως τις 10 το πρωί στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μιλώντας στον ΠτΘ, η πρόεδρος του συλλόγου των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών της Ροδόπης, Γιώτα Βενετοπούλου, τόνισε ότι «στόχος της κατάληψης ήταν να δείξουμε την αντίδρασή μας και την αντίθεσή μας πάνω στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή από την περασμένη εβδομάδα».

 

Η κατάληψη εντάσσεται στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το πολυνομοσχέδιο πριν ακόμη η κυβέρνηση ανακοινώσει τα νέα μέτρα. Συγχρόνως και η ΟΛΜΕ είχε εξαγγείλει απεργία για τις 4 του Μάη. Μετά την ανακοίνωση των μέτρων και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 48ωρη απεργία «οπότε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούμε και αύριο θα απεργήσει και η ΓΣΕΕ».

 

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη ήταν 25% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Ποτέ στο νομό μας δεν είχαμε τόσο μεγάλο ποσοστό συμμετοχής. Ο κόσμος καταλαβαίνουμε ότι έχει φθάσει στα όριά του. Με τη συμμετοχή του δείχνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί και τα οικονομικά απάνθρωπα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η οποία είναι φερέφωνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αυτό είναι κατανοητό από όλους, αλλά και από την άλλη αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο στο οποίο έχουμε αντιρρήσεις. Θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε ένα περιθώριο, γιατί έχει κατατεθεί στην βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος για να καταθέσουμε απόψεις και προτάσεις, να υπάρξει ένας διάλογος έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι πάνω απ’ όλα το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς και για την παιδεία γενικότερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.