Συμβολικη καταληψη της ΕΑΣ απο εργαζομενους στο τυροκομειο

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί οι εργαζόμενοι στο τυροκομείο της οργάνωσης προκειμένου να πιεσθεί η διοίκηση να δώσει τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλευρό τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Μαγαλιός.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαγαλιός τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβει η διεύθυνση της ΕΑΣ, να δουν το θέμα του τυροκομείου που αποφέρει κέρδη. Αυτό το είδος της επιχείρησης είναι προσοδοφόρο και μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην οργάνωση».

 

Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Ευριπίδης Κούκος μιλώντας για την κίνηση αυτή ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στο τυροκομείο της ΕΑΣ ξεπερνώντας το σωματείο τους πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, γιατί είναι τόσο καιρό απλήρωτοι. Η κατάστασή μας βρίσκεται κάτω και από το οριακό σημείο. Οι οικογένειές μας πεινούν και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης. Θλίβομαι που σήμερα οι πρώτοι που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την κίνησή μας ήταν το Σωματείο Εργαζομένων της Ένωσης και ο κ. Καφαλής και το μέλος κ. Σμιλάνης.

 

Ο κ. Καφαλής προσπάθησε να δωροδοκήσει τους εργαζόμενους, ώστε να μην κατεβούν σε αυτή την κινητοποίηση. Καταγγέλλω και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ροδόπης που με απείλησε ότι θα χρεώσει το γάλα στους εργαζόμενους βάσει τους συντάγματος. Το σύνταγμα ορίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται. Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε έστω και οι επτά», ενώ υποστήριξε ότι το τυροκομείο είναι προσοδοφόρα επιχείρηση.

Νανά Καρατζοπούλου
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.