Συμβολικη καταληψη δημαρχειου Κομοτηνης

Στο χορό των δυναμικών κινητοποιήσεων μπήκαν από χθες οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης, οι οποίοι ακολούθησαν το παράδειγμα συναδέλφων τους από πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα και έκαναν την αρχή με τη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Κομοτηνής από τις 10 μέχρι τις 1 το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από το Πολυλειτουργικό Κέντρο όπου θα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και παρέμβαση στη συνεδρίαση του οργάνου, όπου εξασφαλίστηκε η πλήρης υποστήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων στα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν για μια ακόμα φορά ομόθυμα υπέρ του αγώνα των εργαζομένων, με έντονα καταγγελτική διάθεση απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης, ενώ τέθηκε επί τάπητος σε σοβαρή βάση η πρόταση, που είχε καταθέσει ο κ. Πετρίδης περί μαζικής παραίτησης δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Οι όποιες ενέργειες, πάντως, του δημοτικού συμβουλίου ως πολιτικού οργάνου της αυτοδιοίκησης, θα καθοριστούν με ακρίβεια μετά από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Αθήνα.

Σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση για την πορεία του αγώνα

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις μορφές κινητοποιήσεων με τις οποίες θα αντιδράσουν σε τοπικό επίπεδο. Κατέληξαν σε πρώτη φάση να πραγματοποιήσουν τρίωρη κατάληψη στο δημαρχείο και ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού, ενώ σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση του ενιαίου συλλόγου θα συζητηθεί η πορεία του αγώνα τους.

Ενημερωτική δράση από τους σχολικούς φύλακες

«Μην επιτρέπετε να μας στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου»

Τη συμπαράσταση του κόσμου στον αγώνα τους ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν διανέμοντας φυλλάδια σε περαστικούς και διερχόμενους οδηγούς οι σχολικοί φύλακες. Στο ενημερωτικό φυλλάδιο τονίζεται ότι «οι 2000 σχολικοί φύλακες, που υπηρετούν έναν θεσμό τόσο απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γίνονται θυσία στον βωμό της στείρας πολιτικής που εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση». «Η απομάκρυνσή μας από την εργασία μας», επισημαίνεται, «το μόνο που προσφέρει αυτήν την στιγμή είναι η δημιουργία καινούργιων ανέργων και η περαιτέρω εξαθλίωση της πολύπαθης ελληνικής οικογένειας». «Η παρουσία όλων σας στους αγώνες μας είναι επιτακτική», καταλήγουν, «μην επιτρέπετε να μας στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.