Συμβολη της Περιφερειας Ανατολικης Μακεδονιας – Θρακης στην κοινωνικη επιχειρηματικοτητα

Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου “I-SEE”

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης, με θέματις “Ευκαιρίες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας”.Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κοινωνική Επιχείρηση Αξιοποίησης Δομών Εφαρμογής”, με ακρωνύμιο “Ι-SEE”, του Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Interreg V-A Cooperation Programme: GREECE-BULGARIA 2014-2020”.
 
Η συντονίστρια του Έργου και Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, κ.Παρασκευή Χουρίδου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με το αντικείμενο και τους στόχους του Έργου “Ι-SEE”, ενώ τόνισε τη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την ευρύτερη περιοχή. Εν συνεχεία,ο κ. Αντώνης Κουτσούμπας, Πρόεδρος του Δικτύου ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΜΘ, ξεκινώντας με μία ιστορική αναδρομή στο θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότηταςπαρουσίασε το μοντέλο λειτουργίας των κοινωνικών επιχειρήσεωνκαι αναφέρθηκε εκτενώς στις ευκαιρίες και δυσκολίες που παρουσιάζουν.
 
Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προοπτικέςεπιχειρηματικής ενασχόλησης νέων και ανέργωνμε την κοινωνική επιχειρηματικότητα από τον κ. Αλέξανδρο Τσολακίδη, Σύμβουλο τουΔικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΑΜΘ «ΣΤΗΡΙΞΗ», ο οποίος ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ακολουθώντας όμως πάντα τις διαδικασίες του κανονιστικού πλαισίου που τις διέπουν.Ακολούθως, παρουσιάστηκαν δύο καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων, της Κοιν.Σ.Επ.“ΕΠΑΡΚΕΙΑ”και της Κοιν.Σ.Επ.“ΓΕΝΙΣΕΑ” από τους προέδρους τους κ. Αντώνη Κουτσούμπα και κ. Αναστασία Αμανατίδου αντίστοιχα. Η ενδιαφέρουσα αυτή ενότητα περιείχε τόσο την πορεία των δύο επιχειρήσεων μέχρι σήμερα, αλλά και το όραμά τους που παραμένει ζωντανό παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζει ο θεσμός της κοινωνικής οικονομίας στην ελληνική επικράτεια.
 
Την ημερίδα έκλεισε η κ. Αγνή Παγούνη, εκπρόσωπος τουΤμήματοςΜικροπιστώσεωντου Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη, η οποία μετέφερε μία αισιόδοξη πνοή, αναφέροντας τους ποικίλους τρόπους χρηματοδότησης, οι οποίοι αποτελούν εργαλεία οικονομικής ενίσχυσης για τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Info

Περισσότερες πληροφορίες για το Έργο “I-SEE”, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: http://www.isee-interreg.eu/.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.