«Συμβασεις Σκλαβιας στον e-ΕΦΚΑ απο τον κ. Χατζηδακη»

Καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων

Για συμβάσεις σκλαβιάς κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων αναφερόμενος στις συμβάσεις έργου που κλήθηκαν να υπογράψουν οι 100 πτυχιούχοι που επιλέχθηκαν με την υπ’ αρίθμ. ΣΜΕ 1/2021 Δημόσια Πρόσκληση για να συνδράμουν στα τμήματα συντάξεων του e-ΕΦΚΑ.

«Με βαθιά οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τον Διοικητή του φορέα για το γεγονός πως οι συμβάσεις αυτές αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης και αυτό αποδεικνύεται διαβάζοντας αναλυτικά την σύμβαση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος για να παραθέσει κάποιες από τις προβλέψεις των εν λόγω συμβάσεων.

Από τα σημαντικότερα σκοτεινά σημεία αυτής της σύμβασης των εργαζομένων είναι πως δεν προβλέπονται πουθενά άδειες, γεγονός που όπως σχολιάζει ο Σύλλογος «ως ένα σημείο μετά το αντεργατικό Νόμο του κ. Χατζηδάκη ήταν το αναμενόμενο».

Το αποκορύφωμα της απόλυτης εκμετάλλευσης όμως, σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι πως «ο μισθός θα προκύπτει μόνο και εφόσον εκτελούνται 200 συνταξιοδοτικοί φάκελοι/μήνα, σύμφωνα με το άρθρο 5 της σύμβασης, ενώ για κάθε φάκελο λιγότερο ο μισθός θα μειώνεται αναλογικά. Το αρρωστημένο δε στο άρθρο αυτό, είναι όπως τονίζεται  χαρακτηριστικά, ότι μέχρι την διεκπεραίωση  60 φακέλων τον μήνα δεν θα υπάρχει καμία  αμοιβή στον εκάστοτε εργαζόμενο. Ενώ αντιθέτως, η κάθε υπηρεσία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση των εργαζομένων σε περίπτωση που καθυστερήσουν την έκδοση των απαιτούμενων αριθμών φακέλων  σε διάστημα δύο μηνών».

«Αναζητά 100 σκλάβους, ώστε να βγάζουν όλο τον όγκο δουλειάς αμισθί»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων ασκεί σφοδρή κριτική στον υπουργό κ. Χατζηδάκη τονίζοντας πως «από την μια πλευρά θέλει τα “ικανά” με πρόσληψη άνευ ΑΣΕΠ (μόνο με ένα πτυχίο lower και μια συνέντευξη) Golden-Βoys, με μισθούς άνω των 8.000 ευρώ/μηνιαίως ενώ από την άλλη πλευρά αναζητά 100 σκλάβους, ώστε να βγάζουν όλο τον όγκο δουλειάς αμισθί καθώς ο στόχος των 200 συντάξεων τον μήνα είναι, όπως γνωρίζει και ένας ανίδεος από συντάξεις εργαζόμενος του ΕΦΚΑ, ένας εντελώς ‘άπιαστος’ και ανέφικτος στόχος και παρανοϊκός στόχος. Εκ του πονηρού λοιπόν ορίζει τον βατό στόχο των 60 συντάξεων/μήνα ως βασική προϋπόθεση  για να μείνει κάποιος απλήρωτος».

Παράλληλα ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως «η απόλυτη βαλκανιοποίηση και ο απόλυτος εξευτελισμός των νέων ανθρώπων υψηλού μορφωτικού επιπέδου της χώρας μας, δημιουργούν εργαζόμενους δυο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να διασαλεύεται η κοινωνική συνοχή, να ταράσσεται η ευρυθμία στον χώρο εργασίας, να ενισχύονται οι κοινωνικές ανισότητες και οι αδικίες και να εντείνεται ο κοινωνικός ρατσισμός».

«Ο κ. Χατζηδάκης για άλλη μια φορά διεγείρεται με το να παραπλανεί, να εξαπατά και να υποτιμά  με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο την νοημοσύνη των συμπολιτών μας που θα στηρίξουν την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο» υποστηρίζει ο Σύλλογος για να συμπληρώσει πως «την ίδια ώρα και στιγμή τα παραπάνω ημι-αγράμματα για τα σημερινά δεδομένα ρουσφέτια της Ν.Δ, δηλαδή  οι διευθυντές και προϊστάμενοι με μειωμένες γνώσεις και πτυχία, θα είναι οι υπεύθυνοι των παραπάνω προσληφθέντων».

«Ο ΠΑ.ΣΥ.Π σας εγκαλεί προς σύνεση και συμμόρφωση και αιτείται  άμεσα να τροποποιηθεί η σύμβαση των εργαζόμενων με ρεαλιστικούς στόχους λαμβάνοντας υπόψη τα ανθρωπινά δικαιώματα, διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις, πέραν των 20 που έχουν ήδη επέλθει μέχρι σήμερα» τονίζει ο Σύλλογος απευθυνόμενος προς τον υπουργό για να καταλήξει χαρακτηρίζοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως «συμβάσεις αντικοινωνικές αντεργατικές και συμβάσεις απόλυτης σκλαβιάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.