Συμμετεχουν στην απεργια της ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβαρη

Η πρώτη ετήσια γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΠΕΤ ΟΤΕ Ροδόπης πραγματοποιήθηκε χθες στον ΟΤΕ Κομοτηνής με τη συμμετοχή συνδικαλιστών, εργαζομένων αλλά και πολιτικών φορέων και όχι μόνο. Βρέθηκαν εκεί και μίλησαν ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο υπερνομάρχης Γιώργος Μηνόπουλος, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός, ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή και ο εκπρόσωπος του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τοποθετήθηκαν όλοι στη συνέλευση, διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί των απόντων πολιτικών ενώ διαβάστηκε και η επιστολή του διευθυντή Τηλ. Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος Βασίλη Ρηγόπουλου. Επίσης έδωσε το «παρών» και ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ Ροδόπης, συνταξιούχος Νίκος Κουγιουρούκης. Στη συνέλευση ήταν παρών και ο διαμερισματάρχης Βασίλης Αλμανίδης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τους εργαζόμενους, όπως και η προϊσταμένη του Τεχνικού Βάσω Καραγιάννη. Στη συνέλευση έγινε λόγος και στο γεγονός της χρονιάς που δεν ήταν άλλο από τη βράβευση του Τεχνικού Τμήματος Ροδόπης, στο συνέδριο τεχνικών που έγινε στην Αθήνα, σαν το καλύτερο τεχνικό τμήμα της περιφέρειας. Σημειώθηκε ότι αναμένεται και η βράβευση του διαμερίσματος σαν το καλύτερο παραγωγικό της χώρας.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνέλευσης ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 24 Φλεβάρη και στην οποία συμμετέχει και η ΟΜΕ ΟΤΕ με μια σειρά αιτημάτων.

Π. Τσίτσιος «Το μάνατζμεντ του ΟΤΕ στο δημόσιο»

Τον διοικητικό απολογισμό έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ Ροδόπης Παναγιώτης Τσίτσιος ο οποίος σημείωσε αρχικά ότι η συνέλευση γίνεται σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπου απειλούνται ασφαλιστικά δικαιώματα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα του ΟΤΕ, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι ο ΟΤΕ μπορεί να παρέχει τηλεπικοινωνίες σαν κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχει και ο τελευταίος πολίτης με χαμηλή τιμή και καθολική υπηρεσία.
Οι συσχετισμοί στη μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ δυστυχώς άλλαξαν και πιστεύω ότι δεν ωφελεί σε τίποτε να προσπαθήσουμε να κατηγορήσουμε ή να επιρρίψουμε ευθύνες για το ποιος φταίει πιο πολύ ή πιο λίγο. Οι διαδικασίες αυτές δρομολογήθηκαν διαχρονικά και είχαμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα» είπε.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίτσιος είπε ότι ο ρόλος των εργαζόμενων στις τηλεπικοινωνίες αποκτά σήμερα ιδιαίτερη μορφή καθώς βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή η οποία προσδοκούμε να φέρει οφέλη στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα». Τόνισε ότι το σωματείο τους θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις για την έξοδο από την κρίση.

Ο ρόλος των εργαζόμενων

Τόνισε επίσης το ρόλο των εργαζόμενων στην άνθιση του ΟΤΕ. «Εμείς δεν θέλουμε ένα κράτος που να κάνει τον τροχονόμο της πολιτικής των παροχών. Εμείς θέλουμε ένα κράτος που θα εγγυάται την καθολικότητα των υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα, γιατί οι εργαζόμενοι κατέστησαν την επιχείρηση ως τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στα Βαλκάνια κι έναν από τους κορυφαίους Ομίλους της Ευρώπης.
Δημιούργησαν υποδομές δικτύου που ξεπερνούν σε μήκος το τριπλάσιο της περιμέτρου της γης και το κρατούν σε λειτουργία. Οι εργαζόμενοι πασχίζουν να κρατήσουν την επιχείρηση και να την μεγαλώσουν» είπε.
Ο κ. Τσίτσιος παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού όταν είχε πριν τις εκλογές επισκεφθεί τον ΟΤΕ. «Ο ΟΤΕ είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και βεβαίως στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας μας.
Ένας οργανισμός που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας κι έχει πάει και σε πολλές γειτονικέ χώρες και όχι μόνο, κοινωνίες και χώρες, με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Αυτός ο οργανισμός πρέπει να παραμείνει βασικό εργαλείο του Δημοσίου για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της πληροφορικής και της επικοινωνίας των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας.
Αυτός ο οργανισμός πρέπει να είναι οπωσδήποτε ένας οργανισμός αναπτυξιακός που θα παρέχει ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες στον έλληνα καταναλωτή. Ένας οργανισμός που μπορεί ν’ αξιοποιείται ως εργαλείο σχεδιασμού από το δημόσιο, από τη δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.
Γι’ αυτό κι εμείς έχουμε αντιταχθεί στα σχέδια της κυβέρνησης. Έχουμε βασικές αντιρρήσεις για την πορεία του ΟΤΕ, όλα αυτά τα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό και δίνουμε αυτόν τον αγώνα να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα, τουλάχιστον τον δημόσιο έλεγχο αυτού του οργανισμού μαζί με σας, με τους συνδικαλιστές σας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους». Ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει πως θα είναι κοντά στους εργαζόμενους και ο κ. Τσίτσιος μετεκλογικά το θυμήθηκε και το ανέφερε στη γενική συνέλευση ζητώντας να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του.
Ζήτησε η πολιτική της κυβέρνησης να στοχεύει στους άξονες: συνεχής ανάπτυξη του ΟΤΕ. Το μάνατζμεντ του ΟΤΕ στο δημόσιο.

Μαρία Αμπατζή

Η πρόταση της ΠΕΤ ΟΤΕ Ροδόπης

Ο Π. Τσίτσιος διάβασε τις προτάσεις της ΠΕΤ ΟΤΕ Ροδόπης.
«Ως πρόεδρος της τοπικής διοικούσας επιτροπής στέλνω μήνυμα ενότητας και αγώνα προς όλους σας. Ανεξαρτήτως ιδεολογικής πολιτικής, κομματικής ή ακομμάτιστης ταμπέλας. Οι εποχές που διανύουμε, οι καιροί είναι πράγματι ενδιαφέροντες, οι προκλήσεις πρωτόγνωρες και οι εξελίξεις καταιγιστικές. Είμαστε εργαζόμενοι σε μια μεγάλη επιχείρηση, παλαιοί και νέοι με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Είμαστε το μεγαλύτερο και το πιο καθοριστικό κεφάλαιο της επιχείρησης αλλά χρειάζεται μεγάλος αγώνας και πολλές δράσεις για να κρατήσουμε και αυτά που έχουμε ως κατάκτηση.
Δεν είναι μόνο τα οικονομικά που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα ή οι εργασιακές μας σχέσεις, ούτε είναι μόνο εάν η επιχείρηση επανέλθει στον δημόσιο έλεγχο.
Το διάστημα αυτό που έρχεται και κυρίως για τους νέους συναδέλφους η εκπαίδευση και η σιγουριά στην εργασία μέσα από μια επιχείρηση που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό είναι κυρίαρχα στοιχεία δράσης και κατάκτησης. Δεν είναι μόνο αυτή η ανησυχία τους. Έρχεται η νέα τεχνολογία, η οπτική ίνα στο σπίτι, η νέα γενιά δικτύου, η ψηφιακοποίηση των πάντων και χρειάζονται συνεχή και ουσιαστική εκπαίδευση. Παράλληλα δεν αρκεί η εμπειρία και η κατοχύρωση από τους όποιους κανόνες και κείμενα για τους παλαιότερους.
Απαιτούν και αυτοί από την επιχείρηση την εκπαίδευση και την αναγνώριση του ρόλου τους, γιατί σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε νέο πελάτη θέλουν να εκπροσωπούν επάξια τον ΟΤΕ και τον όμιλο, θέλουν να είναι καλύτεροι από τους ανταγωνιστές. Θέλουν όπως χρόνια τώρα με πολλές δυσκολίες αλλά επάξια κατάφεραν, να είναι αυτοί που είχαν τη γνώση της επικοινωνίας στη χώρα.
Σ’ αυτές τις εποχές, σ’ αυτούς τους καιρούς στη δύσκολη αυτή και οικονομικά παγκόσμια συγκυρία χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ένα σοβαρό, υπεύθυνο, μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να παλέψει, να διεκδικήσει, να αντισταθεί και να κερδίσει» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.