Συλλαλητηριο την Πεμπτη το απογευμα

Κλιμακώνοντας τον αγώνα του ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης πραγματοποίησε την Πέμπτη το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία της πόλης και συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε το ΠΑΜΕ για χθες.
«Σήμερα Το ΠΑΜΕ στο νομό Ροδόπης στην πόλη της Κομοτηνής διοργανώνει συλλαλητήριο, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τον πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στην εργατική τάξη οι βιομήχανοι με την στήριξη της κυβέρνησης της Ε.Ε. και των κομμάτων που ευρωμονόδρομου», ανέφερε ο Αναστάσιος Χαρτοματζίδης, μέλος γραμματείας ΠΑΜΕ – μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

 

«Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο και με το κάλεσμα που έχει γίνει σε 60 πόλεις της Ελλάδας το ΠΑΜΕ ξεσηκώνει τον κόσμο για την λαίλαπα που ήρθε». Ο κ. Χαρτοματζίδης υποστήριξε ότι το ΠΑΜΕ επαληθεύτηκε στις προβλέψεις του και μίλησε για συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

«Οι υπεύθυνοι θα πάρουν σκληρή απάντηση από τον εργαζόμενο λαό, από τα λαϊκά στρώματα τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, όπως σκληρά αντιμετωπίζουν και αυτοί όλον αυτόν τον κόσμο. Ενώ μιλούν ότι τα μέτρα αυτά θα είναι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, λένε ψέματα γιατί τα μέτρα αυτά τα πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι». Ο κ. Χαρτοματζίδης κατηγόρησε την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για ασάφειες στο διεκδικητικό τους πλαίσιο «Πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους 1400 ευρώ βασικός μισθός, 1120 σύνταξη, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, 300.000 απασχολούμενοι σήμερα είναι ανασφάλιστοι, έχουν προβλήματα και οι αγρότες, ειδικά με τον καπνό και όταν δεν έχει η αγροτιά λεφτά, δεν έχουν και τα μαγαζιά».

Κλιμάκωση του αγώνα ζητά το ΠΑΜΕ

Για κλιμάκωση του αγώνα κάλεσε τους εργαζόμενους το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δημήτρης Ανθούσης. «Νομίζω ότι οι εργάτες το οφείλουν στους εαυτούς τους, στα παιδιά τους, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους σε νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Τα χρήματα δεν τα έφαγαν οι εργαζόμενοι. Να τα πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια άλλη οικονομία για μια κοινωνία στα χέρια των εργαζομένων».

Νανά Καρατζοπούλου
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.