Συλλαλητηριο σημερα του ΠΑΜΕ στην κεντρικη πλατεια της πολης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Γραμματεία ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της πόλης. Ο Τάσος Χαρτοματζίδης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η Λίτσα Μπρούσα, μέλος Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ροδόπης και ο Δημήτρης Ανθούσης μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους διοργανώνεται το συλλαλητήριο και αφορούν στον αντιασφαλιστικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση.

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με το θέμα της ημέρας που αφορά στην επίθεση που δέχθηκε το Καραβάνι Αλληλεγγύης από τους Ισραηλινούς που σύμφωνα με πληροφορίες είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δεκαέξι άτομα και δεκάδες τραυματίες. «Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει με απερίφραστο και αποτροπιασμό και αγανάκτηση την νέα δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού, ενάντια στην πομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται κατά την άποψη του ΠΑΜΕ για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και είναι ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Η προκλητική στάση του ισραηλινού κράτους, κατά την άποψή μας στηρίζεται και από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ξεχωριστές και μεγάλες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση που όχι μόνο ανέχεται την ιμπεριαλιστική ισραηλινή επιθετικότητα αλλά υπογράφει συμβάσεις στρατιωτικής συνεργασίας, διοργανώνει μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που πρέπει να κοπούν εδώ και τώρα με τους φονιάδες του παλαιστινιακού λαού, τους ισραηλινούς δολοφόνους και πραγματικά δίνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό».
Το ΠΑΜΕ χθες στις επτά διοργάνωσε πικετοφορία για το θέμα της δολοφονίας απλών πολιτών.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και την νεολαία να μπουν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να αποκρούσουν την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που προσπαθεί να ξεθεμελιώσει μια σειρά νομοθετημάτων, κάθε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων, κάθε εργασιακή κατάκτηση που χύθηκε αίμα για να κατακτηθεί. «Η προσπάθεια αυτή πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με πιο αποφασιστικούς και μαζικούς αγώνες με μεγαλύτερη αποδοκιμασία και κατακραυγή των μέτρων και της προπαγάνδας που τα συνοδεύει για να περάσουν».

Επικοινωνιακός ο τρόπος ανακοίνωσης της χρηματοδότησης της ΕΝ.ΚΛΩ

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Παπανδρέου τα μέλη του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι «ξέθαψε μια πεθαμένη ΟΚΕ Νομού Ροδόπης και προσπάθησε μέσα από αυτή να δείξει ενδιαφέρον για την περιφέρειά μας, μια περιφέρεια που είναι γνωστό ότι στις πρώτες θέσεις της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της φτώχειας, της υπανάπτυξης. Ως ΠΑΜΕ και ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι όταν ακούμε τον πρωθυπουργό της χώρας να υποστηρίζει ότι για την κρίση και τη μιζέρια του ελληνικού λαού δεν ευθύνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η κρατική τους χρηματοδότηση και οι φοροαπαλλαγές, αλλά η διαφάνεια, η διαφθορά και η σήψη που κατά την άποψή μας είναι τα αποτελέσματα». Ο κ. Ανθούσης κάλεσε τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν άλλη πολιτική και να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και να ακολουθήσουν το νόμο της λαϊκής εξουσίας, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό τρόπο παρουσίασης της χρηματοδότησης Λαναρά. «Καλούνται οι εργαζόμενοι να κάνουν τζάμπα θυσίες και η κυβέρνηση δίνει στον Όμιλο χρήματα για να συνεχίσει να κάνει απολύσεις, γιατί μετά την αποχώρηση της κ. Κατσέλη και των υπουργών στην Φάνκο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Μουσμουλίδη με τις διοικήσεις των σωματείων όπου και έγινε λόγος για εγγύηση μόνο 240 θέσεων εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που η κλωστοϋφαντουργία είχε πριν έξι μήνες 650 εργαζόμενους και πριν δύο χρόνια 1200. Μίλησαν για 240 θέσεις εργασίας για τα Κλωστήρια, για τη Φάνκο είπαν ότι θα γίνει ένα Κέντρο Ελέγχου και Πιστοποίησης της Κλωστοϋφαντουργίας και για τα Οινόφυτα είπαν ότι θα γίνει βιολογικός καθαρισμός., στην Νάουσα κατά την άποψή μας θα γίνει ένα μουσείο. Κανείς δεν μίλησε τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα και οι εργαζόμενοι της Φάνκο είναι αγανακτισμένοι και έχουν δίκιο και την αγανάκτησή τους πρέπει να την δείξουν σήμερα στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.