Συλλαλητηριο ΠΑΜΕ – ΟΓΕ για την Παγκοσμια Ημερα της Γυναικας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας πραγματοποίησαν την Δευτέρα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης συλλαλητήριο δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία τους για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.
 

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και το ταξικό κίνημα σε όλες τις πόλεις και στο νομό Ροδόπης τούτη την ημέρα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στο Νομό, πραγματοποίησε συλλαλητήριο, δίνοντας έτσι ένα τόνο κλιμάκωσης της συνέχισης της πάλης εργαζομένων για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, για να αποκρούσουμε αυτήν την αντεπίθεση», δήλωσε ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος γραμματείας Ν. Ροδόπης ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «την μέρα αυτή, που πριν από 100 χρόνια μετά από πρόταση της κομουνίστριας εργάτριας Κλάρα Τσένγκιν καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, το ταξικό εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Ν. Ροδόπης διοργάνωσε σήμερα αυτό το συλλαλητήριο έτσι ώστε να γιορτάσει και να τιμήσει ταξικά, πατριωτικά την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας συνδυασμένη με τα μέτρα που περνάει η κυβέρνηση». Όπως είπε ο κ. Ανθούσης το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τις επόμενες μέρες μπροστά στην 24ωρή απεργία στις 11 Μαρτίου, «για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φτάσει το απεργιακό μήνυμα του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, σε κάθε χώρο εκπαίδευσης της πόλης μας.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους και εκείνους που φοβούνται, να αφήσουν το φόβο στην άκρη, να αφήσουν την τρομοκρατία στην άκρη, να δείξουν την δύναμή τους και να ξεχειλίσουν τους δρόμους και στις πλατείες στο Ν. Ροδόπης. Στις 11 του μηνός καλούμε όλη την εργατική τάξη, τους εργατοϋπάλληλους, στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώσει το ΠΑΜΕ στην Πέμπτη στην κεντρική πλατεία στις 10 30 το πρωί».

Άννα Πατρωνίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.