Συγκρατημενη αισιοδοξια για το 2018 απο τα καταστηματα της Κομοτηνης

Παραμένει κύριο ζητούμενο η θέσπιση του τροφοδότη λογαριασμού των επιχειρήσεων

Χρονιά συγκρατημένης αισιοδοξίας είναι το 2018 για τον εμπορικό κόσμο της Κομοτηνής, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, που τόνισε πάντως πως υπάρχουν πολλά ακόμα που περιμένουν να γίνουν, μεταξύ των οποίων και ο τροφοδότης λογαριασμός των επιχειρήσεων.
 
Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά, επαγγελματικά και οικονομικά σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, τονίζοντας πως ξεκίνησε με τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, η οποία έκλεισε θετικά για τη χώρα μας, με την απόφαση του Eurogroup και την εκταμίευση της δόσης, που δημιούργησε ένα συγκρατημένο κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά, ανεβάζοντας οριακά και τους οικονομικούς δείκτες της χώρας.
 
Με αυτό το συγκρατημένο κλίμα αισιοδοξίας ξεκινά το 2018, που είναι επίσης χρονιά πολλών διαπραγματεύσεων και μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής διαπραγμάτευσης για τον εμπορικό κόσμο, μιας και υπάρχει ακόμα η τρίτη αξιολόγηση και στη συνέχεια τα crash tests των τραπεζών, με τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος να υπάρχει στο βάθος.
 
Όλα αυτά, σημείωσε, δημιουργούν ένα κλίμα αποσταθεροποίησης στην αγορά, μιας και ο εμπορικός κόσμος ζητά «ένα βιώσιμο, δίκαιο φορολογικό και οικονομικό κλίμα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει με τη σειρά του το κλίμα εκείνο στην αγορά και τα καταστήματα που θα μας βοηθήσει και θα μας οδηγήσει στο δρόμο για την ανάπτυξη που τόσο πολύ αναζητούμε».
 
Προαπαιτούμενο για αυτά απαιτεί μεταξύ άλλων, εξήγησε η κ. Κωνσταντινίδου, ο τροφοδότης λογαριασμός των επιχειρήσεων, λογαριασμός δηλαδή που θα παραμένει ακατάσχετος ακόμη και μετά την εντολή κατάσχεσης, που θα τις βοηθήσει να δημιουργήσουν την ρευστότητα που τους χρειάζεται για να κρατηθούν.
 
«Το 2018 είναι μια χρονιά συγκρατημένης αισιοδοξίας, με μικρά βήματα ανάκαμψης που πιστεύω ότι θα κρατηθούν όλη τη χρονιά του 2018 και ελπίζουμε ότι έτσι θα κλείσουμε το έτος» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.