Συγκρατημενα αισιοδοξος για το φετινο καλοκαιρι ο Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμου της ΠΑΜ-Θ

Αθανάσιος Τσώνης «Η απελευθέρωση της Θράκης μας, στις 14 Μαΐου να συνδυαστεί με την “απελευθέρωση” του τουριστικού κλάδου»

«Επιτακτική η ανάγκη του ανοίγματος του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας»

Μπορεί ο υπουργός Τουρισμού να έδωσε, πανδημίας επιτρέπουσας, το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου, με σύνθημα «Το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αθανάσιος Τσώνης επέλεξε ένα σύνθημα διαφορετικό.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 11 Μαρτίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής» ο ίδιος ευχήθηκε «η απελευθέρωση της Θράκης μας, στις 14 Μαΐου να συνδυαστεί με την “απελευθέρωση” του τουριστικού κλάδου» επισημαίνοντας ότι οι ημερομηνίες που γνωστοποίησε ο κ.Θεοχάρης είναι ενδεικτικές και όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, σε χώρες «στόχους».

Άλλωστε επεξηγώντας τα όσα ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε, ο κ. Τσώνης εξήγησε πως η πρώτη «απόπειρα» ανοίγματος των συνόρων θα γίνει για το Ισραήλ που σε εμβολιαστικό επίπεδο έχει προχωρήσει πολύ, για να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων η 14η Μαΐου θα αποτελέσει ημερομηνία «ανοίγματος» και για άλλες χώρες του εξωτερικού.

«Να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή φήμη προορισμού που δημιουργήσαμε πέρυσι»

Ερωτηθείς για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την μη επανάληψη του περσινού καλοκαιριού για τον κλάδο του τουρισμού ο κ.Τσώνης δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για να επισημάνει πως στόχος της Περιφέρειας «είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή φήμη προορισμού που δημιουργήσαμε πέρυσι, τόσο σαν χώρα όσο και σαν Περιφέρεια ΑΜΘ». Επεξηγώντας την «καλή φήμη» ο ίδιος διευκρίνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το 34% των χωρών θα παραμείνουν τελείως κλειστές, λόγω αδυναμίας να διαχειριστούν το κομμάτι της πανδημίας, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα μας.

«Πέραν αυτού η φετινή χρονιά μας βρίσκει πιο έμπειρους» προσέθεσε ο ίδιος για να υπογραμμίσει ότι αυτό αποτελεί και ένα βασικό επιχείρημα για το άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας. «Το καλοκαίρι του 2020 αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο σταθμός του Προμαχώνα. Φέτος όμως όντες καλύτερα προετοιμασμένοι και έχοντας ως επιπλέον όπλο στη φαρέτρα μας τον εμβολιασμό, θεωρώ ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος μεθοριακός σταθμός, βεβαίως τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κατευθύνσεων που θα δώσει το υπουργείο» ανέφερε.

«Το καλοκαίρι του 2020 αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο σταθμός του Προμαχώνα. Φέτος όμως όντες καλύτερα προετοιμασμένοι και έχοντας ως επιπλέον όπλο στη φαρέτρα μας τον εμβολιασμό, θεωρώ ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος μεθοριακός σταθμός, βεβαίως τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κατευθύνσεων που θα δώσει το υπουργείο»

Ενισχύοντας το αίτημα του ανοίγματος του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επεσήμανε ότι πρόκειται για επιτακτική ανάγκη καθώς αποτελεί και τον «βασικό τροφοδότη του οδικού τουρισμού στην Περιφέρειά μας».

Η δέσμευση από πλευράς του Υπουργείου για την ικανοποίηση του αιτήματος έχει δοθεί με τον ίδιο να απευθύνει ευχαριστίες και προς το σύνολο των τοπικών αρχών και φορέων που κινητοποιήθηκαν από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί πρόκειται για μια κατάσταση δυναμική και  θεωρώ ότι φέτος θα είναι σίγουρα μια καλύτερη χρονιά από την περυσινή» ανέφερε εξηγώντας πως η Περιφέρεια έχει προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες και στο κομμάτι της τουριστικής προβολής.

«Εμείς μιλάμε με νούμερα και όχι με λόγια και υποσχέσεις»

«Έχουμε μπει σε όλο αυτό τον ψηφιακό μετασχηματισμό, συμμετέχουμε σε όλες τις εκθέσεις με ψηφιακό τρόπο και έχουμε προβάλει ψηφιακά την περιφέρειά μας, ανοίγοντας την πόρτα και φυσικά και με φορείς και εκπροσώπους του που εμπλέκονται με τον τουρισμό από την περιοχή, οι οποίοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τις επαφές τους ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε εξηγώντας πως συνεχίζεται και η ενίσχυση των υποδομών δίνοντας το παράδειγμα του Μουσείου που αναμένεται να κατασκευαστεί στον Τύμβο της Δοξιπάρας Ζώνης και το οποίο αναμένεται να γίνει κέντρο προσέλκυσης τουριστών.

«Εμείς μιλάμε με νούμερα και όχι με λόγια και υποσχέσεις, κι αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία πριν τον κορωνοϊό η ανάπτυξη της περιφέρειάς μας κατά 158% στο τουριστικό κομμάτι, σίγουρα δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από τη διοίκηση και από τον περιφερειάρχη μας τον κ. Χρήστο Μέτιο» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.