Συγκεντρωση του ΠΑΜΕ με αφορμη την απεργια των δημοσιων υπαλληλων

Ημέρα απεργιών στο δημόσιο τομέα ήταν η χθεσινή και τα μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας αρχικά συγκέντρωση την κεντρική είσοδο της νομαρχίας Ροδόπης. Τα μέλη του ΠΑΜΕ, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ανάρτησαν πανό και προέτρεπαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία, καλώντας τους στον αγώνα κατά των μέτρων της κυβέρνησης και του μνημονίου. Μετά τη συγκέντρωση στη νομαρχία, προχώρησαν στη συνεχεία σε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Ροδόπης «Η απεργία περνάει στα χέρια του ΠΑΜΕ»

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Ροδόπης, «οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπαίνουν μπροστά και σε αυτήν την απεργία». Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις να βρεθούμε στους χώρους δουλειάς, να περιοδεύσουμε και να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους, το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και τα λαϊκά στρωματά, την υφιστάμενη κατάσταση και την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής τους στη σημερινή απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη νομαρχία». «Η απεργία περνάει στα χέρια του ΠΑΜΕ», τόνισε στη συνέχεια, «με την έννοια ότι αυτό μπήκε μπροστά στην οργάνωση, μπήκε μπροστά στην προπαγάνδα και την υλοποιεί με τη σημερινή συγκέντρωση. Αντίθετα, οι δυνάμεις της ΑΔΕΔΥ και στο νομαρχιακό τμήμα έχουν μια συνειδητή στάση, με την οποία σπέρνουν απογοήτευση και ηττοπάθεια στο κίνημα, ενώ καλλιεργούν το συμβιβασμό».

«Έρχονται δύσκολα μέτρα»

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, προέβλεψε ότι «έρχονται δύσκολα μέτρα» και τόνισε ότι «η πολιτική του μνημονίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης είναι η χειρότερη πολιτική των τελευταίων χρόνων και μας οδηγεί χρόνια πίσω». «Έρχονται κι άλλα μέτρα», συνέχισε, «που πλήττουν συνολικά τα λαϊκά στρώματα τόσο στο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο, και τις μειώσεις μισθών, όσο και γενικότερα με την αύξηση του ΦΠΑ, με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, με την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης. Στην πορεία θα ληφθούν και νέα μέτρα σύμφωνα με το έλλειμμα και τον τρόπο, που θα το εκτιμήσει η κυβέρνηση».

Κάλεσμα σε εργαζόμενους για συστράτευση με το ταξικό κίνημα

Προς αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, παρέθεσε ως τη «μοναδική εναλλακτική λύση για τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη συνειδητή συμμετοχή και συστράτευση με το ταξικό κίνημα, τη σφυρηλατήσει μιας κοινής συμμαχίας εργαζομένων, εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών και μεσαίων αγροτών, γυναικών και νεολαίας, σε ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής, σε ένα κίνημα εφ’ όλης της ύλης αναμέτρησης με την κυρίαρχη πολιτική, με το μνημόνιο, που θα βάζει όμως φύτρες αλλαγής της υπάρχουσας οικονομίας και ανατροπής της υπάρχουσας εξουσίας. Είναι ο δικός μας δρόμος, η δικιά μας εναλλακτική λύση στα βάσανα, που φέρνουν για εμάς και τα παιδία μας οι συνεχείς καπιταλιστικές κρίσεις και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Σκοπός μας είναι να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής λαϊκή περιούσια, για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, που είναι μεγάλες, με μοναδικό κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Δεν πρέπει να γίνει καμία θυσία, αλλά την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία, να μην αναγνωρίσουν οι εργαζόμενοι ούτε ελλείμματα, ούτε ένα ευρώ να μην πληρώσουν για την κατάσταση αυτή. Αυτό είναι το σύνθημά μας σε αυτόν τον αγώνα. Διότι δεν τα φάγαμε μαζί, όπως λέει ο Πάγκαλος, αλλά υπήρξε συγκεκριμένη πολιτική που ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση».

«Συνέχεια κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα»

Επίσης, ο κ. Ανθούσης προανήγγειλε κινητοποιήσεις και για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή σε πλήρη αναμέτρηση με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα, το μνημόνιο, αλλά και με τον «Καλλικράτη». Επικεντρώνοντας δε στον «Καλλικράτη», υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ένα αντιλαϊκό νομοθέτημα, που θα φέρει σε δυσκολότερη θέση τους εργαζομένους και όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού μας». «Έτσι θα πορευθούμε το επόμενο διάστημα», επανέλαβε, «και έχουμε μπροστά μας κι άλλες απεργίες, κι αλλά συλλαλητήρια και άλλους αγώνες».

«Οι μόνες θυσίες, που πιάνουν τόπο, είναι οι θυσίες του αγώνα»

Τέλος, υπογράμμισε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να πάνε και στην κάλπη στις 7 του Νοέμβρη, με διάθεση και αποφασιστικότητα να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο στο δήμο της Κομοτηνής με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Φακίριδη, όσο και στην περιφέρεια, με υποψήφιο περιφερειάρχη το Χρήστο Τρέλλη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη το Νίκο Βαργεμίδη». «Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική», κατέληξε, «και νομίζουμε ότι η σημερινή απεργία θα λειτουργήσει ως ακόμα ένα λιθαράκι, ώστε να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι οι μόνες θυσίες, που πιάνουν τόπο, είναι οι θυσίες του αγώνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.