Συγκεντρωση γυναικων απο το Νομαρχιακο Τμημα της ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Η γραμματεία Γυναικών του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης πραγματοποιεί συγκέντρωση εργαζομένων γυναικών στο Εργατικό Κέντρο στις 8 του Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα με θέμα «Εργασία- Ασφαλιστικά- Συνταξιοδοτικά» τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «και φέτος η 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με μεγάλα προβλήματα.

 

Ζούμε σε ένα κόσμο σε κρίση. Η φτώχεια και η ανεργία έχουν ανέβει σε ύψη. Η κοινωνική προστασία όπου υπάρχει περικόπτεται. Η δύναμη και ο πλούτος είναι συγκεντρωμένα στα χέρια των λίγων. Οι κοινωνικές και οικονομικές διαφορές μεγαλώνουν. Οι πλέον ευάλωτοι και μειονεκτούντες στον κόσμο μας σήμερα είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.
Ανεργία: Οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 60% των ανέργων. Υποαπασχόληση: Χιλιάδες εργαζόμενες σε μερική απασχόληση. Εποχική, ευκαιριακή για ορισμένο χρόνο. Εκμετάλλευση των μεταναστριών/ προσφύγων. Μαύρη αγορά εργασίας. Σεξουαλικές παρενοχλήσεις/ βία. Αποκλεισμοί από τα κέντρα αποφάσεων.

 

Αγωνιζόμαστε για πλήρη απασχόληση, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, την προώθηση της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας στην πράξη, αναγνώριση της προσφοράς της γυναίκας στην οικογένεια όσον αφορά τα ασφαλιστικά της δικαιώματα (πλασματικός χρόνος), αποτροπή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την διασφάλιση των θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακατανομή του πλούτου, συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική, τοπική αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, κοινωνική προστασία των ανέργων γυναικών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.