Συγχυση για τη λειτουργια των εξωτερικων χωρων των καταστηματων

Μπέρδεψε παρά ξεδιάλυνε η αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης για μεικτούς χώρους

Ανέστης Βαφειάδης: «Ποιος θα κάνει τεστ για να έρθει στο κατάστημα στους εξωτερικούς χώρους αν είναι μεικτοί; Ουσιαστικά θα είναι μόνο οι εμβολιασμένοι»

Περισσότερη σύγχυση παρά ευκρίνεια έφεραν οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη για τους επαγγελματίες και το πώς θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη 15 Ιουλίου, όσο αφορά τους εξωτερικούς χώρους.

Και αυτό γιατί ενώ η οδηγία για τους εσωτερικούς χώρους είναι ξεκάθαρη ότι θα είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως στους εξωτερικούς χώρους, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς χώροι, είτε μεικτοί.

Αυτό το μεικτοί ήταν που δημιούργησε σύγχυση, αν δηλαδή θα συνεχίσουν να δουλεύουν οι χώροι όπως σήμερα, όταν δεν υπάρχει περιορισμός και έλεγχος στο ποιος κάθεται, ή αν θα μπορούν να κάθονται μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει rapid ή PCR.

Αλλάζει η κατάσταση αν υπάρχουν εξωτερικοί μεικτοί χώροι

«Είτε είναι είτε δεν είναι πρακτικά τα μέτρα, θα πρέπει να τα εφαρμόσουμε» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, που επεσήμανε πως περιμένουν αποσαφήνιση για το πώς θα λειτουργήσουν οι ανοιχτοί χώροι, από το οποίο θα εξαρτηθεί πολύ το πώς θα κινηθεί η πελατεία όλο το επόμενο διάστημα.

Η απαίτηση αμιγώς εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους, δεν επηρεάζει σημαντικά, σε αυτή τη χρονική στιγμή, τα περισσότερα καταστήματα εκτίμησε ο ίδιος, όμως η αβεβαιότητα συνεχίζεται, μιας και βλέπει δύσκολο κάποιος να κάνει τεστ για να μπορέσει να καθίσει έστω και έξω. «Ποιος θα κάνει τεστ για να έρθει στο κατάστημα, ουσιαστικά θα είναι μόνο οι εμβολιασμένοι» ανέφερε.

Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάποια έκπληξη σε αυτές τις ανακοινώσεις, όμως αυτές τις ημέρες, σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, συνεχώς προκύπτουν εκπλήξεις ακόμα και εκεί που δεν το περιμένουν.

Δύσκολη η κατάσταση στην εστίαση

Η κατάσταση στα καταστήματα εστίασης αυτή τη στιγμή, σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, δεν έχει σχέση με τα επίπεδα των προηγουμένων ετών, χωρίς όμως να είναι και πάρα πολύ άσχημη. «Προσπαθεί ο καθένας να μπει σε μια σειρά, αλλά είναι δύσκολα» ανέφερε.

Βέβαια η περίοδος αυτή, και ιδίως μετά τα μέσα Ιουλίου, ήταν πάντα «νεκρή» για την περιοχή μας, πέρα από σημεία στην παραθαλάσσια ζώνη, ενώ και οι τουρίστες ήταν ελάχιστοι στην πόλη μας ακόμα και πριν από την πανδημία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.