Συμπαρασταση του ΟΕΕ στους εργαζομενους της Olympus Bank

Ζητά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων

Στο πλευρό των εργαζομένων της “Olympus Bank” στέκονται τα Παραρτήματα Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ζητώντας από την Εθνική Τράπεζα να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Όπως επισημαίνουν τα δύο παραρτήματα σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την 456/1/04/02/2023 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ Β/528/04/02/2023) ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της “Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος Συν. Π.Ε.” με διακριτικό τίτλο “Olympus Bank”, η οποία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

Στην ίδια απόφαση ανακηρύσσεται η Εθνική Τράπεζα ως ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της “Olympus Bank”, τις οποίες αναλαμβάνει και διασφαλίζει πλήρως.

Το κλείσιμο της συνεταιριστικής Τράπεζας αποτελεί αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη, αφενός στην οικονομική ζωή και αφετέρου στην απασχόληση, των -τόσο ευαίσθητων και με πολλά προβλήματα- περιοχών δραστηριότητας της τράπεζας.

Το 1ο και 2ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος έχοντας ως υποχρέωση την προάσπιση των δικαιωμάτων των οικονομολόγων συναδέλφων μας, τονίζουμε την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων της “Olympus Bank” από την Εθνική Τράπεζα στην οποία εισρέει και το σύνολο των καταθέσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.