Sweet Home: Εκει που το σπιτι σας μπαινει σε πρωτη προτεραιοτητα

Λευκά είδη, είδη προικός και πολλά άλλα ώστε η παραμονή στο σπίτι να γίνει πιο «γλυκιά»

Αν κάτι κάναμε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και συνεχίζουμε ένεκα φυσικά και την «παραμονής» του κορωνοϊού στην καθημερινότητά μας είναι ότι μείναμε, περισσότερο, σπίτι. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο σε κάθε περίπτωση στο σύνολό μας το «εκτιμήσαμε» περισσότερο ως χώρο, περισυλλογής, ξεκούρασης και συγκέντρωσης με αγαπημένα πρόσωπα και ως χώρο δημιουργίας νέων αναμνήσεων στα «μέτρα» της εποχής.

Το σπίτι άλλωστε διαχρονικά ήταν για τον καθένα μας καταφύγιο, ο τόπος που επιστρέφουμε, ο χώρος που καταφεύγουμε για να ξεκουραστούμε και να αποδιώξουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν καθημερινά. Όταν δε αυτός ο χώρος είναι φροντισμένος και καλαίσθητος χώρος τότε βοηθά και στην ψυχική μας ισορροπία και στην συναισθηματική μας ανάταση.

Η ομάδα του “Sweet Home” Ερωφίλη Σεντικιώτη, Τουράν Κιουτσούκ και Οζλέμ Κιουτσούκ

Με στόχο ακριβώς αυτό εργάζεται η ομάδα του καταστήματος “Sweet Home” που άνοιξε τις πόρτες του λίγους μήνες πριν στην διεύθυνση Ερμού 64, στην Κομοτηνή, προσφέροντας τα πάντα για το σπίτι, από το «Α» έως το «Ω», σε ποιότητα αλλά και τιμές σύμφωνες με την εποχή.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ. Ερωφίλη Σεντικιώτη, στο “Sweet Home” μπορεί κανείς να βρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για το σπίτι, όπως είδη προικός, κουρτίνες, σεντόνια, παπλώματα, ριχτάρια κ.α. ενώ δεν περιορίζονται μόνο στην πώληση των προϊόντων αλλά προσφέρουν και την επαγγελματική τους άποψη, χωρίς καμία επιβάρυνση, για την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση του χώρου σας.

Η ίδια άλλωστε στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της εξυπηρέτησης και στη σημασία που δίνουν σε κάθε έναν πελάτη ξεχωριστά ώστε να τον κάνουν να νοιώσει μέλος της ευρύτερης οικογένειας του “Sweet Home”.

Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα προϊοντων ώστε να διαμορφώσετε τον χώρο σας όπως ακριβώς το επιθυμείτε

Από την ταβέρνα στην κλωστοϋφαντουργική

Το ίδιο όμως το κατάστημα έχει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς ο ιδιοκτήτης του κ. Τουράκ Κιουτσούκ ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε πολύ νεαρή ηλικία και σε εντελώς διαφορετικό κλάδο. Όπως εξιστόρησε ο ίδιος διατηρούσε ταβέρνα στον Ίασμο, τόπος που αποτέλεσε και την αφορμή της ενασχόλησής του με την κλωστοϋφαντουργία. Μεταξύ των πελατών του βρίσκονταν επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία, ενώ ένας εξ αυτών ζήτησε την βοήθειά του για την εύρεση κλωστών. Η επιτυχημένη συμβολή του στην αναζήτηση του πελάτη του αποτέλεσε και την αρχή της ενασχόλησής του με προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας.

Από κουρτίνες και ριχτάρια…

«Αρχικά ξεκινήσαμε με τα ριχτάρια. Υπήρχε ένα εργοστάσιο στην Αθήνα που ασχολούνταν με υφάσματα ταπετσαρίας, που έως τότε δεν παρήγαγε ριχτάρια, ωστόσο και με την δική μου βοήθεια ξεκίνησε την παραγωγή τους καταφέρνοντας σήμερα να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας» ανέφερε ο ίδιος, για να εξηγήσει πως ο ρόλος του ως ο ενδιάμεσος για την προμήθεια των κλωστοϋφαντουρικών προϊόντων τον οδήγησε στην σκέψη να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Το πρώτο κατάστημά τους έγινε πραγματικότητα το 2004 στην Ξάνθη, ενώ το 2006 δημιούργησαν αποθήκη στην Αθήνα, επεκτείνοντας και το πελατολόγιό του σε διάφορα καταστήματα και βιομηχανίες.

Σήμερα ο κ. Τουράν είναι αντιπρόσωπος 15 τουρκικών, 5 Κινεζικών και 2 Ισπανικών εταιριών, ενώ προμηθεύει και τα υφάσματα γνωστών εταιρειών γυναικείων ενδυμάτων που εδρεύουν στην Αθήνα.


Παπλώματα, κουβέρτες και σεντόνια…

Η λειτουργία καταστήματος και στην Κομοτηνή ήρθε ως αποτέλεσμα σχετικής έρευνας αγοράς, όπως μας εξήγησε, για να επισημάνει πως δεν περιορίζονται μόνο σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για το σπίτι, αλλά «μπαίνουν» και στην παραγωγή τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών τους.  Μάλιστα είναι τέτοια η αγάπη του κ. Τουράν για το αντικείμενο που όπως εκμυστηρεύθηκε «όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα περνούν από το χέρι μου. Ενδιαφέρομαι για τα πάντα, από την τιμή, το μοντέλο και το σχεδιασμό και πέραν όλων των άλλων, γνωρίζουμε τι θέλει ο πελάτης πριν ο ίδιος το πει».

Αλλά και προτάσεις από την ομάδα του καταστήματος ώστε να διαμορφώσετε τον χώρο σας όπως ακριβώς τον φαντάζεστε

Με αισιοδοξία για την μετά κορωνοϊού πραγματικότητα

Η πανδημία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των εμπόρων γεγονός που δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από την ομάδα του καταστήματος. Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Σεντικιώτη υπογράμμισε πως υπάρχει ανασφάλεια στον κόσμο, κυρίως για την επόμενη ημέρα, ωστόσο η ίδια ανασφάλεια υπάρχει και για τους επαγγελματίες καθώς οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν.

Από την πλευρά του ο κ. Τουράν προσέγγισε την κατάσταση με αισιοδοξία, υπογραμμίζοντας πως οι πωλήσεις τους παρέμειναν σταθερές με τα προ κορωνοϊού επίπεδα. «Κάποιες μέρες είχαμε κάποιες απροσδόκητες πτώσεις στο τζίρο και κάποιες μέρες το αντίθετο. Οι άνθρωποι πρώτα από όλα σκέφτονται να προμηθευτούν τρόφιμα και ρούχα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και μετέπειτα ερχόμαστε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλνοντας ωστόσο μήνυμα αισιοδοξίας για το αίσιο τέλος της «περιπέτειας» του κορωνοϊού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.