Sunlight Group: Η Αγγελικη Μαραγκοπουλου αναλαμβανει Chief Information and Digital Officer

Για να ηγηθεί του μετασχηματισμού της εταιρείας και να προωθήσει την καινοτομία της εταιρείας

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, ανακοίνωσε ότι η κ. Αγγελική Μαραγκοπούλου, αναλαμβάνει ως Chief Information and Digital Officer, για να ηγηθεί του μετασχηματισμού της εταιρείας, να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει περαιτέρω τη διοικητική ομάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εμπειρία της θα συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ανθεκτικότητας, στην πλοήγηση στο δυναμικό τοπίο της κυβερνοασφάλειας και στη διαχείριση σύνθετων πρωτοβουλιών που απαιτούν ευρεία ενσωμάτωση σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Κατά την διάρκεια της 24-χρονης καριέρας της σε Ελλάδα και Γερμανία, η Αγγελική Μαραγκοπούλου κατάφερε να διακριθεί ως Τεχνολόγος CTO/CIO, έχοντας ειδικευτεί στον εκσυγχρονισμό του υπολογιστικού cloud, την τεχνητή νοημοσύνη, τις εφαρμογές IoT, των εφαρμογών ανάλυσης δεδομένων και τις στρατηγικές μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κρίσεων. Στον προηγούμενο της ρόλο ως Chief Operating Officer στον Όμιλο DWS, η κα Μαραγκοπούλου ήταν υπεύθυνη για την ψηφιοποίηση του χρηματοοικονομικού τομέα, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής ΙΤ στο χώρο του Asset Management της εταιρείας. Η επαγγελματική της πορεία από τις Λειτουργίες Δικτύου σε σύνθετες λύσεις Εμπορικής Ψηφιοποίησης και Επικοινωνίας για το σχεδιασμό και τη διαχείριση υπηρεσιών για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στη Vodafone έως τη διαχείριση ενός παγκοσμίου προϊόντος τεχνολογίας Internet of Τhings, προτού μετακινηθεί στην Deutsche Telecom και την Telekom IT GmbH ως CIO B2B και SVP Data Analytics, αναδεικνύει την πρακτική και αποτελεσματική της προσέγγιση στον χώρο των επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Φυσική, μεταπτυχιακού (MSc) στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία και MBA με ειδίκευση στα Οικονομικά Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά.

O κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε θερμά την Αγγελική, η οποία εντάσσεται στην διοικητική ομάδα της Sunlight για να ηγηθεί ενός σημαντικού έργου μετασχηματισμού. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της στον τομέα των συναλλαγών έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο μας. Με έμφαση στην ψηφιοποίηση, τα πληροφοριακά συστήματα που εστιάζουν στην επιχειρηματική στρατηγική, και τα δεδομένα, η πρακτική προσέγγιση και το πάθος της Αγγελικής αναμφίβολα θα ενισχύσουν τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια της Sunlight Group. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρίσκεται μαζί μας σε αυτό το στρατηγικό σημείο καμπής. Οι ηγετικές της ικανότητες θα συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της μελλοντικής μας επιτυχίας».

Η Αγγελική Μαραγκοπούλου υπογράμμισε: «Αποτελεί έμπνευση και τιμή για μένα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τη Sunlight, μια εταιρεία που εστιάζει στην ανάπτυξη και την αριστεία με επίκεντρο τον πελάτη. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αξιοποιήσω την ισχυρή παραγωγική δυνατότητα της Sunlight, την παγκόσμια παρουσία της και τις απαράμιλλες δεξιότητες της ομάδας για να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα στους πελάτες μας, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.