Στρογγυλη Τραπεζα  με θεμα «Προβληματα και απειλες στο Παρακτιο και Θαλασσιο Περιβαλλον»

Στη σύσταση «Παρατηρητήριου Θάλασσας» στοχεύει η Αναπτυξιακή Ροδόπης

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΑΕ ΟΤΑ ως Ομάδα Τοπικής Δράσης Αλιείας (ΟΤΔ Αλιείας) Ροδόπης & Ξάνθης διοργανώνει συνάντηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Προβλήματα και Απειλές στο Παράκτιο και Θαλάσσιο Περιβάλλον», στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», ηοποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 16:00, στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Σκοπός της συνάντησης είναι η σύσταση ενός «Παρατηρητηρίου Θάλασσας» αποτελούμενο από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη ερευνητικών και επιστημονικών φορέων, αλιευτικών φορέων και τοπικών φορέων με στόχο την ανάδειξη και καταγραφή των παράκτιων απειλών που προκαλούνται είτε από ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως η υπεραλίευση και η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είτε από την κλιματική αλλαγή, όπως η διάβρωση τωνακτών και η εισβολή ξενικών ειδών καθώς και η ανάπτυξη προτάσεων για την επίλυσή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Ενέργειας 4.1  τουΔιαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης & Ξάνθης της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Στο σχέδιο συμμετέχουνσυνολικά 22 συμβαλλόμενες παράκτιες και νησιωτικές ΟΤΔ Αλιείας της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.