Στους δρομους παλι Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στους δρόμους –από τους οποίους δεν λείπουν για πολύ- βγαίνουν πάλι οι εργαζόμενοι, μετά το κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που καλούν σε κοινό συλλαλητήριο για αύριο Σάββατο και σε πανελλαδική πανεργατική απεργία για τις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα και έπειτα από την κοινή σύσκεψη με τις ομοσπονδίες των Δ.Ε.Κ.Ο., η Γ.Σ.Ε.Ε. ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για το προσεχές διάστημα. Οι αντιδράσεις ξεκινούν αύριο με το κοινό συλλαλητήριο με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνεχίζονται την προσεχή Πέμπτη 9 Ιουνίου με 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους των Δ.Ε.Κ.Ο. και των υπό εκποίηση επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου στις 9 Ιουνίου και φτάνουν ως την 24ωρη γενική απεργία με προτεινόμενη ημερομηνία την 15η Ιουνίου.

Παράλληλα, ξεκίνησαν από χθες με την πρώτη από τις τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Ο.Τ.Ε., ενώ νέο γύρο κινητοποιήσεων προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τις νέες συλλογικές συμβάσεις τις προσεχείς ημέρες. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και άλλοι κλάδοι, ενώ σε διήμερο πανελλαδικών κινητοποιήσεων βρίσκεται και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜε).
Οι κινητοποιήσεις στην Ξάνθη ενάντια στα νέα μέτρα, ξεκίνησαν χθες με διαμαρτυρία από την Πρωτοβουλία Αντίστασης, συνεχίζονται σήμερα με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜε και ολοκληρώνονται αύριο με το συλαλητήριο που οργανώνεται στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Χλωμό» για αύριο, όσον αφορά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης…

Στη συγκέντρωση του Σαββάτου θα συμμετάσχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ παρόντες έσπευσαν να δηλώσουν και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ξάνθης.
«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε κινητοποίηση ενάντια στο καινούργιο μνημόνιο, στις περικοπές, στα νέα μέτρα, ενάντια σε όλο αυτό το πράγμα που γίνεται…» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ξάνθης Ευθύμης Σκούπρας, σημειώνοντας ότι κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν και οι Ξανθιώτες εκπαιδευτικοί.
Την παρουσία των εκπαιδευτικών και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιβεβαιώνει από τον Βόλο όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου της Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος: «Η κεντρική κινητοποίηση γίνεται στην Αθήνα και σ’ αυτό το πλαίσιο θα κάνουμε μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Ξάνθη, ως αντίδραση για τα νέα και πολύ σκληρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν και που ανακοινώνονται συνεχώς» λέει ο κ. Ντούμος.

Την ίδια ώρα, το κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. φαίνεται να μην έχει ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον όσον αφορά στην πόλη μας. Συνομιλώντας με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελο Μπεμπεκίδη, είπε ότι οι κινητοποιήσεις οργανώνονται «λόγω αυτών που συζητούνται αυτές τις μέρες για τις Δ.Ε.Κ.Ο.», επιβεβαίωσε ότι «έχουμε και 24ωρη πανελλαδική απεργία ως Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 15 του μήνα», αλλά για το αυριανό κάλεσμα δήλωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει (σσ. Τετάρτη μεσημέρι!), θα συνεδριάσουμε στο Ε.Κ.Ξ. βάσει του δελτίου που εξέδωσε η Γ.Σ.Ε.Ε. Με αυτό καλεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βασικά τις ομοσπονδίες των Δ.Ε.Κ.Ο. στην Αθήνα. Εμείς, από κάποιες Δ.Ε.Κ.Ο. που έχουμε εδώ στην Ξάνθη δεν έχουμε κάποια ενόχληση…». Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα κάνουμε, εκτός από την 24ωρη απεργία στις 15/6 στην οποία θα συμμετάσχουμε. Θα πάρουμε αποφάσεις όταν θα συνεδριάσουμε»…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.