Στους δρομους οι καπνοπαραγωγοι του Πασσου

Συμβολική κινητοποίηση απέναντι στην ακρίβεια, τις χαμηλές τιμές του καπνού και την έλλειψη κρατικής βοήθειας

Την υποστήριξή τους δήλωσαν δίνοντας το παρών οι Ιλχάν Αχμέτ, Αμέτ Ριτβάν, Μουλταζά Ταρκάν και Αχμέτ Ιμπράμ

Σε συμβολική κινητοποίηση προχώρησαν το Σάββατο έως και το απόγευμα της Κυριακής οι  καπνοπαραγωγοί του Πάσσου διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στις τιμές παραγωγής αλλά και τις αποζημιώσεις που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

Την υποστήριξή του αλλά και τα όσα έχει κάνει έως τώρα από το βήμα της Βουλής δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν

Όπως είχαν προαναγγείλει οι καπνοπαραγωγοί έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον δρόμο, ως ύστατο τρόπο διαμαρτυρίας για χαμηλές τιμές του καπνού, το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και την έλλειψη της απαραίτητης υποστήριξης από πλευράς του κράτους.

Στην κινητοποίηση το παρών έδωσαν δηλώνοντας την υποστήριξή τους στα αιτήματά τους ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο εντεταλμένος σύμβουλος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και νέων Τεχνολογιών της ΠΑΜ-Θ κ. Μουλταζά Ταρκάν, ο Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Αχμέτ Ιμπράμ, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν κ.α.

Παρόντες μεταξύ άλλων και ο Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μουλταζά Ταρκάν και Αχμέτ Ιμπράμ

Αχμέτ Ιλχάν

«Ο αγώνας αυτός θα δικαιωθεί»

Ο κ. Αχμέτ βρέθηκε στο σημείο της κινητοποίησης θέλοντας να δηλώσει την υποστήριξή του στον «δίκαιο» όπως τον χαρακτήρισε αγώνα τους.

Την υποστήριξή του αλλά και τα όσα έχει κάνει έως τώρα από το βήμα της Βουλής δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν

«Είμαι δίπλα τους έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια.  Έχω δώσει κοινοβουλευτικές και πολιτικές μάχες με συνεχείς ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Ολομέλεια. Έλαβα την δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την σύσταση ειδικής επιστημονικής επιτροπής και αναμένω την θετική της έκβαση με την έκδοση του τελικού πορίσματος. Η πολιτική μου διαδρομή ταυτίστηκε με τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης και της Θράκης» ανέφερε ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι «ο αγώνας αυτός θα δικαιωθεί και θα συνεχίζεται πάντοτε μέχρι την κατάκτηση  όλων των στόχων που βάζουμε από κοινού με τον λαό μας».

«Οι συμπολίτες μου ξέρουν ότι ήμουν είμαι και θα είμαι δίπλα τους, πάντα.  Όχι με λόγια και με ανέξοδες πομφόλυγες, κενές περιεχομένου. Αλλά με πράξεις που αποτελούν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης, χρόνια τώρα, μαζί τους. Έτσι θα γίνει και τώρα» κατέληξε ο ίδιος.

Ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με τους καπνοπαραγωγούς

Αμέτ Ριτβάν

«Το πρόβλημα είναι κοινό»

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν ανήρτησε φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο από την συνάντησή του με τους καπνοπαραγωγούς εξηγώντας πως ο καπνός «είναι ένα από τα σημαντικότερα μέσα διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής μας» υπογραμμίζοντας την έλλειψη κατανόησης αυτής της αξίας από πλευράς της πολιτείας.

«Ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας απόψεις, είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημά μας είναι κοινό» έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.