Στον Δημαρχο Ιασμου οι κτηνοτροφοι

Για θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία γενικότερα αλλά και την διατήρηση των βοσκοτόπων

Τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου αντιπροσωπία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, υπό τον Πρόεδρο κ. Σάκη Κοσουτζή, για να συζητήσουν για θέματα που αφορούν την στήριξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή, και ειδικότερα το θέμα της διατήρησης των βοσκοτόπων.

Ειδική μνεία έγινε στο θέμα εκμίσθωσης έκτασης στην περιοχή της Σάλπης, η οποία μέχρι πρόσφατα αποτελούσε βοσκότοπο σε παρακείμενη κτηνοτροφική εγκατάσταση, και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον, που θέτουν σε κίνδυνο την ήδη χειμάζουσα κτηνοτροφική παραγωγή στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Κοσουτζή, η πορεία της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας είναι φθίνουσα συνεχώς, με ελάχιστους νέους κτηνοτρόφους να μπαίνουν στο επάγγελμα, και αρκετοί που μπαίνουν, στη συνέχεια το εγκαταλείπουν.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που όταν βγαίνουν στη σύνταξη, ή φεύγουν από το επάγγελμα, δεν μεταβιβάζουν το ζωικό κεφάλαιο αλλά τις περισσότερες φορές αυτό να πηγαίνει προς σφαγή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.