Στοχευει ψηλα η φετινη ALEXPO

120 εκθέτες και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις συνθέτουν την 17η ALEXPO, που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου

Να βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη του Έβρου στοχεύει η φετινή ALEXPO, στην οποία φέτος συμμετέχουν 120 εκθέτες, καλύπτοντας στο σύνολο περί τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, 1.720 στον εσωτερικό χώρο και 250 στον εξωτερικό χώρο.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, η φετινή έκθεση στοχεύει στη περαιτέρω προβολή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και παραγόμενων προϊόντων του νομού, τη δημιουργία νέων συνεργασιών και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Έβρου.
 
Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.
 
Στην έκθεση φέτος υπάρχουν 4 θεματικές ημέρες. Το Σάββατο 25-6-2016 είναι Θεματική ημέρα Τουρισμού, η Κυριακή 26-6-2016 είναι Θεματική ημέρα Λιμανιού και Θάλασσας, η Δευτέρα 27-6-2016 Θεματική ημέρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ενώ η Τρίτη 28-6-2016 είναι Θεματική ημέρα Νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
 
Σε κάθε μια από αυτές τις ημέρες, θα λάβουν χώρα ενημερωτικές ημερίδες με σημαντικούς εισηγητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Β2Β συναντήσεις των επιχειρηματιών του Έβρου με επιχειρηματίες και φορείς από το εξωτερικό, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις προβολής προϊόντων, γευσιγνωσίας και πολιτιστικά δρώμενα θα πλαισιώνουν τη θεματική ημέρα.
 
Η κατηγοριοποίηση των εκθετών έχει ως εξής:
 
Επιχειρήσεις τεχνολογίας & Πληροφορικής, Ενέργεια, Εξοπλισμός Καταστημάτων, Τρόφιμα Ποτά, Υπηρεσίες Προβολής & Διαφήμισης, Υπηρεσίες Υγείας & Αισθητικής, Αγροτικά Είδη, Κατασκευές & Φωτισμός, Είδη Κατοικίας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Μεταφορικά Μέσα.
 
Κάθε απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού χώρου θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις προβολής προϊόντων και γευσιγνωσίας, ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης ο σεφ Άκης Πετριτζίκης θα μαγειρέψει μπροστά στο κοινό συνταγές αποτελούμενες αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα.
 
Αργότερα το κοινό που θα επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις.
 
Επιπλέον η Έκθεση φιλοξενεί το 5ο σαλόνι αυτοκινήτου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Εμπόρων Αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης, που εκθέτει για το κοινό της έκθεσης 19 μάρκες αυτοκινήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.