Στο Υπουργειο Πολιτισμου 494 φυλακες – διοικητικοι

Συγκεκριμένα, έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ ο πρώτος διαγωνισμός πλήρωσης 194 θέσεων Φυλάκων-Νυκτοφυλάκων, που εκκρεμεί εδώ και ένα εξάμηνο, ενώ τον προσεχή Ιανουάριο θα βγει «στον αέρα» η δεύτερη προκήρυξη πρόσληψης 300 νέων διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η προκήρυξη από το υπουργείο Πολιτισμού των 194 οργανικών θέσεων Φυλάκων- Νυκτοφυλάκων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 55 Νομαρχίες της χώρας. Αναλυτικότερα θα προσληφθούν 94 υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης και 100 ΔΕ Νυκτοφύλακες.

Ο διαγωνισμός που ήταν να πάρει ΦΕΚ πριν από το καλοκαίρι, καθυστέρησε εξαιτίας του γεγονότος πως ο φορέας και το ΑΣΕΠ δεν μπορούσαν να καταλήξουν στη μορφή που θα έχει η πρακτική δοκιμασία στην οποία θα υποβληθούν οι υποψήφιοι.

Ετσι, αφού μεσολάβησε η πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων ως προσωπικού φύλαξης για τις ανάγκες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων το καλοκαίρι, επανήλθε πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα πρόσληψης των 194 Φυλάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη των θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης θα περιλαμβάνει μια ειδική δοκιμασία για τους υποψήφιους που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια. Η δοκιμασία αυτή αφορά διάφορα ψυχομετρικά τεστ (αντίληψης, μνήμης κλπ.), δεν θα βαθμολογείται, αλλά θα αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού υποψηφίων από τον διαγωνισμό.

Η φιλοσοφία της δοκιμασίας έγκειται στο γεγονός ότι ο φύλακας αρχαιολογικών χώρων θα πρέπει να διαθέτει χειρωνακτικές δεξιότητες και επιδεξιότητες, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον επισκέπτη που θα παρουσιάσει πρόβλημα, να έχει γνώση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας του χώρου, αλλά και να μπορεί να συνδράμει στην περίπτωση μεταφοράς έργων τέχνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.