Στο ΣτΕ οι δικηγοροι κατα του νεου φορολογικου

Σχεδιάζει από κοινού προσφυγή με τους λοιπούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η συνταγματικότητα ή όχι των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2023 και κυρίως το νέο πλαίσιο για τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Η προσφυγή είχε προαναγγελθεί από τους δικηγόρους και δρομολογείται μετά την έκδοση της πρώτης διοικητικά προσβλητέας πράξης εφαρμογής του νόμου από την ΑΑΔΕ, που δίδει το δικαίωμα να απευθυνθούν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη 17 Απριλίου η Συντονική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων προαναγγέλλει την προσφυγή, επισημαίνοντας πως θα συντονίσει τη δράση της με τους λοιπούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς για την από κοινού δικαστική προσφυγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας, αποφάσισε μετά τη σημερινή έκδοση της υπ’ αριθμ. Α.1055/2024 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά τον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου, καθώς και ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρου 28Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), να προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ.

Η άνω κανονιστική απόφαση συνιστά την πρώτη διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του φοροληστρικού νόμου (Ν. 5073/2023).

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συντονίσει τη δράση της με τους λοιπούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς για την από κοινού δικαστική προσφυγή, σε υλοποίηση της υφιστάμενης απόφασης του Συντονιστικού τους οργάνου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.