Στο σφυρι  ο μηχανολογικος εξοπλισμος των Κλωστηριων Μαρωνειας

Την Παρασκευή ξανά ο πλειστηριασμός, μετά από δυο άγονες προσπάθειες

Για την Παρασκευή 10 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη πλειστηριασμός για τον μηχανολογικό εξοπλισμό της μονάδας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής των πρώην Κλωστηρίων Μαρώνειας, μέλος της κραταιάς άλλοτε ΕΝΚΛΩ, με τιμή εκκίνησης 1.951.575 ευρώ.

Έχουν προηγηθεί και άλλα σφυριά για οικόπεδα της ΕΝΚΛΩ, αλλά και για την εν λόγω μονάδα, που θεωρείτο και το «διαμάντι» του κραταιού κάποτε ομίλου της οικογένειας Λαναρά. Έτσι, η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 3,9 εκατ. ευρώ, μετά λόγω άγονων προσπαθειών μειώθηκε στα 2,92 εκατ. ευρώ και τώρα στα 1,95 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο των πρώην Κλωστηρίων Μαρωνείας πρωτολειτούργησε το 2000 ως πρότυπη μονάδα, μέχρι το 2010 περίπου που σταμάτησε, και ο εξοπλισμός του διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Ίσως για αυτό έχει σχηματιστεί «Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών», που σημαίνει ότι εκδηλώνεται ένα, αρχικό τουλάχιστον, επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις εκθέσεις τονίζεται μάλιστα ότι «ο εξοπλισμός παραγωγής και οι εγκαταστάσεις ακόμα και σήμερα, ύστερα από χρόνια αδράνειας, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, χωρίς οξειδώσεις και φθορές που να μαρτυρούν πιθανή τεχνολογική απαξίωσή του».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η μονάδα κατασκευάστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη βιομηχανία νημάτων νέας γενιάς, αποτελώντας μονάδα πρότυπο – αναφοράς για τον κλάδο». Μένει να φανεί βέβαια, εάν αυτό το αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον θα εκφραστεί και την ημέρα του πλειστηριασμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.