Στο «σφυρι» απο το Τελωνειο Κομοτηνης 33 οχηματα για κυκλοφορια

Από 200 μέχρι 4.200 ευρώ οι τιμές εκκίνησης

Την Τετάρτη 19-10-2022 και ώρα 10.00 π.μ., θα διεξαχθεί στο Τελωνείο Κομοτηνής, προφορική πλειοδοτική Δημοπρασία για να πουληθούν επιβατικά αυτοκίνητα για κυκλοφορία και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.).

Πρόκειται για συνολικά 33 οχήματα για κυκλοφορία και ένα όχημα τέλους κύκλου ζωής. Οι τιμές εκκίνησης των οχημάτων για κυκλοφορία κυμαίνονται από τα 200 ευρώ και φτάνουν μέχρι τις 4.200 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τα χαρακτηριστικά τους. Για το Ο.Τ.Κ.Ζ η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 100 ευρώ.

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για τέσσερις εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία, έως και 18-10-2022, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και τις ώρες 9.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Εγγύηση

Να σημειωθεί ότι το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες για τα οχήματα προς κυκλοφορία είναι 300 ευρώ, για τα οχήματα προς διάλυση και Ο.Τ.Κ.Ζ. είναι 100 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα για κυκλοφορία είναι 100 ευρώ και για τα δίκυκλα για διάλυση είναι 50 ευρώ.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι

Οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο νόμιμο πιστοποιητικό ταυτοποίησης σε ισχύ και να γνωρίζουν και να δηλώνουν στην Επιτροπή Δημοπρασιών τον Α.Φ.Μ, αρμόδια Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση, Τηλέφωνο, ιδιότητα κ.λ.π.

Οι εκπρόσωποι νομικών προσώπων πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ήτοι:

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο συστατικής πράξης – καταστατικό, στο οποίο θα ορίζεται η έναρξη και η διάρκεια της εταιρείας, ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής και οι εξουσίες του.
  2. ΦΕΚ δημοσίευσης καταστατικού.
  3. Πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών από το οικείο Πρωτοδικείο και ΓΕΜΗ με τα αντίστοιχα ΦΕΚ αυτών.
  4. Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι αυτών, εφόσον δεν πρόκειται για το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, υποχρεούνται να προσκομίσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Επισημαίνεται ότι τα δημοπρατούμενα αυτοκίνητα, είναι μεταχειρισμένα με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευή πριν να τεθούν σε κυκλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάζουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους. Με βάση τους νέους όρους πώλησης (άρθρο 22), αιτήσεις για αναστροφές-ακυρώσεις αγοροπωλησιών δεν γίνονται δεκτές εξαιρουμένων των περιπτώσεων που με βεβαίωση της αρμόδιας Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών προκύπτει ότι το όχημα δεν δύναται να κυκλοφορήσει.

Info

Αναλυτικά η προκήρυξη βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-09/diak_tel_komotini.pdf?fbclid=IwAR07jvff8dEl8ik-ZHolycEkYxN9A7R-A9brxSuzCSrpuKWc1YEi_I-opmo

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.