Στο «φυσιολογικο» ωραριο λειτουργιας της επανηλθε η αγορα της Κομοτηνης

Εξαιρέθηκε του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 10 σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ

Σε έρευνα αγοράς επιδόθηκαν οι καταναλωτές την Κυριακή σύμφωνα με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου

Στις 8.30 το πρωί ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα καταστήματα του λιανεμπορίου στην Κομοτηνή, χθες Δευτέρα επανερχόμενα στο «φυσιολογικό» όπως το χαρακτήρισε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, ωράριο λειτουργίας τους.

Το περασμένο Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Τεύχος B’ 5973 18/12/21)η νέα απόφαση με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2022, σύμφωνα με την οποία η Κομοτηνή εξαιρέθηκε της υποχρέωσης ανοίγματος των καταστημάτων στις 10 το πρωί.

Ως εκ τούτου τα καταστήματα της πόλης μας ανέβασαν ρολά στις 8.30 το πρωί σε ικανοποίηση του αιτήματός τους αλλά και των αντιδράσεων που είχαν εκφραστεί από την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η κ. Κωνσταντινίδου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» έκανε λόγο για μία δίκαιη εξέλιξη σε μία παράλογη απόφαση που πάρθηκε για τα μεγάλα αστικά κέντρα για την αποφυγή συνωστισμού.

«Εξ αρχής αντιδράσαμε και είπαμε ότι είναι ένα νέο μέτρο που δεν θα βοηθήσει την αγορά, δεδομένου ότι πόλεις όπως η Κομοτηνή, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνωστισμού καθώς δεν χρησιμοποιούνται μέσα μαζικής μεταφοράς. Είμαστε μια υγιής αγορά, δεν έχουμε δείξει δείγματα εστίας μετάδοσης του ιού και όπως αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο μέτρο δημιούργησε μεγαλύτερη αρνητική αντίδραση απέναντι στην κατανάλωση και τα ψώνια στους καταναλωτές. Πολύ δε περισσότερο εν μέσω μιας εορταστικής περιόδου που καταβάλουμε τα δυνατά μας ώστε να κλείσουμε θετικά ή όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξα την χρονιά» ανέφερε.

Το νέο εορταστικό ωράριο

Η κ. Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε και στο νέο ωράριο που τέθηκε σε ισχύ από χθες, εξηγώντας πως τα καταστήματα θα βρίσκονται ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ ένεκα και του εορταστικού ωραρίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 4 το απόγευμα, όπως αντίστοιχα και την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Καλή η κίνηση της Κυριακής αλλά για έρευνα αγοράς

Ερωτηθείσα σε σχέση με την κίνηση που υπήρξε στην αγορά την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η ίδια εξήγησε πως τα καταστήματα άνοιξαν καθώς αποτελεί «παράδοση», ενώ υπήρξε ικανοποιητική κίνηση δεδομένου του ότι και ο καιρός στάθηκε σύμμαχος. Η ίδια ωστόσο τόνισε πως η πλειοψηφία των καταναλωτών έκανε έρευνα αγοράς, ούτως ώστε να προγραμματίσουν τις αγορές τους εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με αποκορύφωμα την παραμονή των Χριστουγέννων όπου την τιμητική του θα έχει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η αγορά, εξήγησε η ίδια, δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από την καταβολή του Χριστουγεννιάτικου δώρου στους εργαζομένους, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια αυτό διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών όπως ρυθμίσεις, δάνεια και λοιπές υποχρεώσεις, ωστόσο «κάτι γίνεται» όπως υπογράμμισε στην αγορά της πόλης.

Στις 10 Ιανουαρίου η «πρεμιέρα» των πρώτων εκπτώσεων του 2022

 Ερωτηθείσα ως προς τις πρώτες ημερομηνίες σταθμό για την αγορά για το 2022 η ίδια αναφέρθηκε στην πρώτη μεγάλη εκπτωτική περίοδο που ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου όπου αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση. «Την έχουμε ανάγκη, την χρειαζόμαστε γιατί μην ξεχνάμε ότι μείναμε κλειστοί όλο το 2020 και το μισό του 2021 έχοντας πολλά αδιάθετα προϊόντα τα οποία θα διατεθούν σε αυτές τις εκπτώσεις με πολύ καλύτερες τιμές» κατέληξε για να υπενθύμισε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την κατάργηση και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων Νοεμβρίου και Μάϊου που αποτελεί πάγιο επίσης αίτημα της αγοράς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.