Στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. ο Ανεστης Βαφειαδης Ανεστης Βαφειαδης

Στα βήματα του Αργύρη Αργυρόπουλου ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ - Ανέστης Βαφειάδης «Με τη συμμετοχή να κάνουμε τη φωνή μας στην Αθήνα δυνατότερη»

Συνέχεια στην ήδη 15χρονη εκπροσώπηση της Ροδόπης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) δίνεται μετά την εκλογή του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη στο Δ.Σ. της κατά την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα την Τρίτη στην Αθήνα.
 
Ο κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του συμβούλου, δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ σε σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΡ συνεχάρη τον κ. Βαφειάδη για την εκλογή του. 

Ανέστης Βαφειάδης «Να μας δυναμώνει η βάση, με τις αδυναμίες που τυχόν να έχουμε και να μας ασκείται κριτική ώστε να γινόμαστε καλύτεροι, όχι όμως από αυτούς που δεν συμμετέχουν»

«Ο Νομός μας είχε την τύχη εδώ και δεκαπέντε χρόνια να εκπροσωπείται στην Π.Ο.Ε.Σ.Ε. από τον κ. Αργυρόπουλο, επομένως είναι μεγάλη τιμή τόσο για μένα προσωπικά όσο και για την περιοχή μας η εκλογή μου» δήλωσε στον «ΠτΘ» ο κ.Βαφειάδης, ο οποίος επεσήμανε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η δυνατότητα των επαγγελματιών του κλάδου της περιοχής να μεταφέρουν τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κέντρο λήψης αποφάσεων που «καλώς ή κακώς είναι η Αθήνα».
 
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, πριν την εκλογοαπολογιστική διαδικασία έλαβε χώρα ένα ανοιχτό συνέδριο, στο οποίο υπήρξαν τοποθετήσεις σχετικά με τα προβλήματα και τις εξελίξεις του κλάδου, από εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των φορέων απ’ όλη την Ελλάδα που έδωσαν το «παρών» ενώ συζητήθηκαν επίσης, «χωρίς να δοθούν λύσεις» όπως επεσήμανε, και οι ενδεχόμενες αλλαγές του ΦΠΑ που φημολογούνται για τον κλάδο.
 
«Συζητήθηκαν τα χρόνια και δυστυχώς δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, ενώ προτάθηκαν και κάποιες λύσεις όπως στο πρόβλημα της ΑΕΠΙ όπου προτείναμε να μειωθούν τα τιμολόγιά μας, κάτι που η ΑΕΠΙ υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει» επεσήμανε ο ίδιος.
 
Αναφορικά με τα προβλήματα αυτά, ερωτηθείς αν αυτά αφορούν το σύνολο των επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης και κατά πόσο εκφράστηκαν στην σχετική διαδικασία ο κ. Βαφειάδης, τόνισε πως «εν αντιθέσει με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης που είναι διαχρονικά από τις πιο δυναμικές ομοσπονδίες και σωματεία σε όλη την Ελλάδα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν σωματεία που δεν μπόρεσαν καν να κατεβούν στην Αθήνα, γιατί δεν είχαν πραγματοποιήσει εκλογές λόγω της μη ικανοποιητικής συμμετοχής και φυσικά και λόγω του γεγονότος ότι δεν ήταν οικονομικά ενήμεροι, ως προς τις εισφορές τους, προς τις ανώτερες ομοσπονδίες».
 
Παρά το γεγονός ότι δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των επιχειρηματιών του κλάδου που απολαμβάνει η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, ο ίδιος απηύθυνε ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στους επαγγελματίες του κλάδου καθώς όπως επεσήμανε «όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή τόσο περισσότερη δύναμη παίρνουμε για την εκπροσώπηση του κλάδου και την μεταφορά των αιτημάτων μας στην Αθήνα. Φανταστείτε ότι ο νομός μας είχε στην εν λόγω διαδικασία τέσσερις εκπροσώπους. Αν είχαμε δέκα θα μπορούσαμε να εκλέξουμε δύο και τρία μέλη στο συμβούλιο και να ενισχύσουμε έτσι περαιτέρω και τη θέση μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων».
 
«Εμείς ζητούμε να μας δυναμώνει η βάση, με τις αδυναμίες που τυχόν να έχουμε, να μας ασκείται κριτική ώστε να γινόμαστε καλύτεροι, όχι όμως από αυτούς που δεν συμμετέχουν, αλλά από αυτούς που γράφονται στην Ομοσπονδία, συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και παίρνουν θέση. Να πει ο κόσμος αυτά που τον απασχολούν και με δυνατότερη φωνή να τα μεταφέρουμε στην Αθήνα» υπογράμμισε.
 
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαφειάδης σε διάστημα δέκα περίπου ημερών τα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. θα συνεδριάσουν εκ νέου στην Αθήνα όπου θα λάβουν χώρα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου αλλά και για τη διαμόρφωση της πολιτικής που θα ακολουθήσει από δω και πέρα.

Σύσταση κοινού μετώπου φορέων του τουρισμού και αρχών της περιοχής για την επίλυση των προβλημάτων που εμποδίζουν την εισροή τουριστών από Βουλγαρία και Τουρκία

Σε τοπικό επίπεδο ωστόσο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις του κλάδου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ γνωστοποίησε την έναρξη πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων και τους τουριστικές πράκτορες της περιοχής, αναφορικά με το θέμα της διέλευσης των λεωφορείων από τον Κάθετο Άξονα της Νυμφαίας – Μακάζα, στην οποία το επόμενο διάστημα θα ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον δημάρχων της Ροδόπης και των τοπικών βουλευτών έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση για την άμεση επίλυσή του. «Παρατηρούμε ότι για δεύτερη χρονιά κινδυνεύουμε να χάσουμε το τρένο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως «με την έννοια αυτή αναφερόμαστε στις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται στα σημεία διέλευσης των Βαλκάνιων τουριστών προς την περιοχή μας, που αποτελούν και τον κόσμο στον οποίο απευθυνόμαστε, που τους αποθαρρύνουν από το να επισκεφτούν την περιοχή αλλά και στο ζήτημα της απαγόρευσης της διέλευσης των λεωφορείων από τη Μακάζα, που δεν έχει βρεθεί λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που αποφασίσαμε να κάνουμε, τέσσερα- πέντε άτομα με κοινούς σκοπούς την τόνωση της αγοράς, που θα οδηγήσει στην τόνωση των τζίρων των καταστημάτων και έπειτα στην αύξηση και των εσόδων του δήμου και κατ’ επέκταση και του κράτους» συνέχισε απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους φορείς της πόλης έτσι ώστε «να σχηματίσουμε ένα κοινό μέτωπο, να κατέβουμε στην Αθήνα και να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά, ώστε μέσα στον Ιούνιο να δοθούν λύσεις, και τον Ιούλιο και Αύγουστο οι τουρίστες να έρχονται στην πόλη μας και στην περιοχή μας γενικότερα, να αφήνουν τον οβολό τους και να μην αφήσουμε τους βόρειους γείτονές μας να φύγουν».
 
Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την ετοιμότητα της τοπικής αγοράς και κοινωνίας να υποδεχτεί αυτό το κύμα τουριστών, ο ίδιος τόνισε πως «η πόλη είναι και από ποιοτικής άποψης έτοιμη και δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα άλλο. Ωστόσο ας δούμε αυτό το κύμα τουριστών να έρχεται, ας γεμίσει ο κόσμος τα ξενοδοχεία και τα καταστήματά μας και ο επανασχεδιασμός, αν καταστεί απαραίτητος, γίνεται εύκολα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.