Στο χειλος του γκρεμου οι μισες επιχειρησεις εστιασης

Αναμένονται χιλιάδες κλεισίματα και εκτίναξη της Ανεργίας προειδοποιεί η ΠΑΝΣΕΚΕ

Προ των πυλών βρίσκονται χιλιάδες κλεισίματα καταστημάτων της εστίασης και κατ’επέκταση και αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων –Καφετεριών τουριστικών επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδος (ΠΑΝΣΕΚΕ).

Σε ανακοίνωσή της περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος τονίζοντας πως «βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και έτοιμος για οικονομική κατάρρευση» κατηγορώντας το Υπουργείο για αδιαφορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας, όπως και εσύ αντιλαμβάνεσαι, ήδη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και έτοιμος για οικονομική κατάρρευση. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μας το τελευταίο διάστημα είναι τελείως ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΣ χωρίς απολύτως καμία κυβερνητική στήριξη. Οι Συναρμόδιοι Υπουργοί θαμπωμένοι  από την αύξηση των κρατικών Εσόδων, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για ευνόητους λόγους.

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν προκύψει από έγκυρα ινστιτούτα μελετών για τον κλάδο μας, δίνουν εικόνα της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

  • Οι μισές επιχειρήσεις της ΕΣΤΙΑΣΗΣ είναι στο χείλος του γκρεμού.
  • Μία στις δύο επιχειρήσεις έχει καθυστερημένες οφειλές σε ΕΦΟΡΙΑ-ΤΑΜΕΙΑ.
  • Τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του κορονοϊού είναι εμπόδιο για την εξυπηρέτηση των τρέχουσων υποχρεώσεών.
  • Ο πληθωρισμός μείωσε τα πραγματικά εισοδήματα και κατεπέκταση του πελάτη.
  • Το κόστος προμήθειας πρώτων υλών και εμπορευμάτων εκτινάχθηκε στο 37,4%. Το κόστος καυσίμων στο 50,8%. Το κόστος ενοικίου 6,8%. Το κόστος εργασίας στο 15%. Το κόστος ενέργειας στο 87,2%.

Ενώπιων όλων αυτών των δεδομένων αναμένονται χιλιάδες κλεισίματα, εκτίναξη της ανεργίας και οπωσδήποτε κοινωνικές και οικογενειακές τραγωδίες. Συνάδελφε, είσαι γνώστης και ζεις και εσύ το δράμα που βιώνει σήμερα η επιχείρησή μας. Απευθύνουμε και σε σένα και σε όλους ΕΚΚΛΗΣΗ πριν είναι πολύ αργά να εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους στον τοπικό βουλευτή – Υπουργό – Επιμελητήρια – Ομοσπονδίες – Συλλόγους, ούτως ώστε οι διαμαρτυρίες μας να εισακουστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.