Στο Αναπτυξιακο Συνεδριο για το νεο ΕΣΠΑ 2021-2027 ο Προεδρος του ΕΒΕΡ

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Α. Γραβάνη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Στην Καλαμάτα, στο Αναπτυξιακό συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με τίτλο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021–2027», βρέθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επιδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ της Κ.Ε.Ε.Ε, κ. Αντώνης Γραβάνης.

Στο συνέδριο, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλύθηκαν οι στόχοι, οι πόροι και οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, με έμφαση και στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Το νέο ΕΣΠΑ έχει ως στόχο να συμβάλει στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων.

Ο κ. Αντώνης Γραβάνης, στο πλαίσιο του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαο Παπαθανάση, και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Ιωάννη Μπρατάκο σχετικά την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, Αντώνης Γραβάνης, υπογράμμισε τη σημασία απλοποίησης των διαδικασιών προσκλήσεων, αξιολόγησης και εκταμίευσης των ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, καθώς και την ενίσχυση των πόρων των περιφερειακών προγραμμάτων. Επιπλέον αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των 3.9 δις προς τις επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», το οποίο αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που εγκρίθηκε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.