Στις εξαγωγες «πατα» η ALFA BETA ROTO

Το 75% της παραγωγής της εξάγεται στη Δυτική Ευρώπη, και κυρίως σε Γαλλία και Γερμανία

200 άτομα εργάζονται στην ALFA BETA ROTO, η οποία κυριολεκτικά αναγεννήθηκε από τις στάχτες της μετά την καταστροφική φωτιά στο εργοστάσιό της το 2011, και συνεχίζει δυναμικά κυρίως στον τομέα των εξαγωγών, έχοντας πρόσφατα εξαγοραστεί από τον Αυστριακό πολυεθνικό όμιλο Schur Flexibles.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, το εργοστάσιο της Κομοτηνής, έγινε με την πίστη των ανθρώπων πως «εδώ είναι ο τόπος μας, εδώ πρέπει να αγωνιστούμε και εδώ να φροντίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας». Αυτό, σημείωσε, κατέδειξαν και οι μέτοχοι της εταιρείας, η οικογένεια Αργυρόπουλου που την ίδρυσαν, βάζοντας ξανά τα χρήματα που πήραν από την ασφάλεια του εργοστασίου ώστε να μεγαλώσει και να μεγαλουργήσει.
 
Η προσπάθεια αυτή, τόνισε, είναι καθαρά ελληνική, έχοντας βέβαια αποκτήσει και πολυεθνικό χαρακτήρα μετά την εξαγορά από την Αυστριακή Schur, ενώ το 75% του τζίρου τους γίνεται σε εξαγωγές στη Δυτική Ευρώπη, κυρίως Γαλλία και Γερμανία, βοηθώντας στη ρευστότητα της εταιρείας, κάτι που άλλες εταιρείες μπορεί να μην έχουν λόγω δεσμεύσεων στη διακίνηση των κεφαλαίων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει πατήσει «φρένο» στην επέκτασή της, η οποία εξαρτάται από τη ζήτηση των πελατών, για αυτό και πάντα προσπαθούν να επεκτείνουν το δίκτυο των αγορών τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως πέρα από τα γενικότερα προβλήματα της γραφειοκρατίας και της υπερφορολόγησης που εξέθεσαν στο κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κομοτηνή, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε και τα τοπικά προβλήματα, όπως η μη πλήρης λειτουργία του κόμβου της ΒΙΠΕ, που δημιουργεί θέματα κυρίως στην τροφοδοσία της επιχείρησης με πρώτες ύλες.

Πάντως οι υπεύθυνοι της εταιρίας θεωρούν πως βρίσκονται σε καλύτερη θέση από άλλες βιομηχανίες της Νοτίου Ελλάδας, μιας και είναι πολύ πιο γρήγορη η εξαγωγή προϊόντων μέσω Εγνατίας και Ηγουμενίτσας, καθώς «οι εξαγωγές είναι αυτές που στηρίζουν και κρατούν ζωντανή την εταιρεία» όπως παρατήρησαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.