Στις 5 Νοεμβριου η καταβολη της τριτης δοσης των οικογενειακων επιδοματων

Νέα υπομονή, αρκετές μάλιστα ημέρες θα χρειασθεί ως φαίνεται να κάνουν ακόμα οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, μέχρι να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που δικαιούνται καθώς όπως διευκρινίζει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τα οικογενειακά επιδόματα του τρίτου τριμήνου του 2015 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκατ. ευρώ.
 
Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
 
Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους.
 
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ. Όμως το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί 15νθήμερη καθυστέρηση.

Σήμερα η τέταρτη ενεργοποίηση της κάρτας σίτισης

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη πως η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης, θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και όχι στις 24 Οκτωβρίου- όπως αρχικά προβλεπόταν.
 
Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.