Στις 19 Μαιου εκδικαζονται τα ασφαλιστικα μετρα κατα της ΕΑΣ

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Θεοδώρα Κόκλα είχαν χθες το μεσημέρι οι εννέα εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ροδόπης οι οποίοι εδώ και ένα μήνα περίπου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

 

Μεταφέροντας το κλίμα της συνάντησης ο Ευριπίδης Κούκος το χαρακτήρισε θετικό και ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα πρωτίστως γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους για συνάντηση αλλά και για τον διάλογο που έγινε μεταξύ τους. «Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας για να την ενημερώσουμε για τους λόγους που μας οδήγησαν σε επίσχεση εργασίας. Της καταθέσαμε τα έγγραφα που έχει ο καθένας από εμάς μέσα από τα οποία φαίνεται το σύνολο των οφειλών της ΕΑΣ Ροδόπης απέναντί μας. Η κ. Κόκλα έδειξε ενδιαφέρον και υποσχέθηκε να υλοποιήσει το αίτημά μας να μεταφέρει στον υπουργό εργασίας τις συνθήκες εργασίας που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ΕΑΣ, όπου οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν δεδουλευμένα μηνών».
Στο πλαίσιο των επαφών τους οι οκτώ εργαζόμενοι επισκέφθηκαν και συζήτησαν το θέμα με τον Τομέα Εργασίας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, όπου και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα σταλούν τα έγγραφα στον Αγροτικό Τομέα του ΠΑΣΟΚ κεντρικά και στον γραμματέα του κόμματος για τις συνθήκες στην ΕΑΣ Ροδόπης.

Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας

«Εμείς διεκδικούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δεδουλευμένα μας. Η ΕΑΣ μπορεί να μας πληρώσει, γιατί προσλαμβάνει προσωπικό, και ήδη στις δικές μας θέσεις πήρε άλλους εργαζόμενους που σημαίνει ότι μπορεί να πληρώσει. Στις 12 του Μάη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε. Ας μας πληρώσουν αυτά που μας οφείλουν και ας μας αποζημιώσουν. Αν θέλουν να μας διώξουν, για εμάς θα είναι λύτρωση αυτή η απόλυση, αλλά απαιτούμε να μας δώσουν τις αποζημιώσεις όπως ορίζει ο νόμος. Εντός τριών ημερών από την απόλυση πρέπει να καταβληθεί η αποζημίωση», τονίζει ο κ. Κούκος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.