Στηριζει τις κινητοποιησεις των φωτογραφων η ΟΕΒΕΣ Ροδοπης

Κοινή ανακοίνωση πέντε ομοσπονδιών της περιοχής

Στο πλευρό της Φωτογράφων όλης της χώρας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους που πραγματοποιεί Πανελλαδική απεργία, στέκονται 5 Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της περιοχής, ανάμεσα τους και αυτή της Ροδόπης. Οι Φωτογράφοι της Ελλάδας ζητούν να ανασταλεί η απόφαση για τη λήψη των φωτογραφιών (νέου τύπου) στα Αστυνομικά Τμήματα και να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας, όπως επίσης να γίνουν φανεροί οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι ποια εταιρία έχει αναλάβει το έργο και που τελικά θα πηγαίνουν τα 10 ευρώ που θα καταβάλουν οι πολίτες.

Το κοινό δελτίο τύπου των Ομοσπονδιών αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την πανελλαδική απεργία που πραγματοποιείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων και με τη συνδρομή όλων των ενώσεων πανελλαδικά, εκφράζουμε την στήριξη μας στις εν λόγω κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Φωτογράφων.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα όλων των σωματείων των φωτογράφων πανελλαδικά είναι:

  • να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο σε οποιαδήποτε υπηρεσία
  • να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας
  • να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες, από που έγινε και πόσο κόστισε η προμήθεια του φωτογραφικού εξοπλισμού
  • να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μείνει πιστή στον προεκλογικό , και όχι στον μετεκλογικό προγραμματισμό της καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων συμμετείχε ενεργά σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του myphoto. Με τη λήψη των φωτογραφιών από αστυνομικούς μειώνονται αισθητά τα έσοδα για τα καταστήματα και απειλούνται με κλείσιμο πολλές μικρές επιχειρήσεις.

Οι ΟΕΒΕ Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και Σερρών είναι αποφασισμένες να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των συλλόγων φωτογράφων με κάθε τρόπο και μέσο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.