Στηριξη στους εργαζομενους της ΕΝΚΛΩ ενα βημα πριν τη νεα προσπαθεια

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με ψήφισμά του

Στήριξη στην προσπάθεια των πρώην εργαζομένων των κλωστηρίων της Κομοτηνής του ομίλου της ΕΝΚΛΩ, να προχωρήσει η υλοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με ομόφωνο ψήφισμα το οποίο εξέδωσε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.
 
Το ψήφισμα έφερε προς ψήφιση ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος σημείωσε πως προ μερικών ημερών τον επισκέφτηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων, ενημερώνοντάς τον για το ενδιαφέρον επενδυτικού ομίλου για την επαναλειτουργία του Εργοστασίου στην Κομοτηνή, ζητώντας και τη συνδρομή του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Για αυτό και κατέθεσε ένα σχέδιο ψηφίσματος στο συμβούλιο προς ψήφιση το οποίο είχε ως εξής:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής δηλώνει πως τα θέματα ανάπτυξης είναι όπως είναι φυσικό πρώτιστο μέλημά μας. Το θέμα επαναλειτουργίας της πτωχευμένης ΕΝΚΛΩ δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα κορυφαία για εμάς θέματα τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο της Κομοτηνής. Μετά την τελευταία δημοσιοποίηση περί ύπαρξης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα αξιοποιήσει παραγωγικά τις εγκαταστάσεις της ΕΝΚΛΩ θεωρούμε αδιανόητο να μην γίνει πράξη επιτέλους η επανεκκίνηση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή μας με αφορμή το γεγονός αυτό. Η υποστήριξή μας στην προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ είναι δεδομένη όπως δεδομένη θα είναι πλέον και η αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε προσπάθειες κωλυσιεργίας και αναβολής σε μια επενδυτική προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους της περιοχής μας».
 
To εν λόγω ψήφισμα έλαβε τη θετική ψήφο όλων των παρατάξεων, με την κ. Ελένη Λαφτσή της «Πολη-τικής Ανατροπής» να χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία της επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ, τον κ. Κώστα Καραΐσκο του Σπάρτακου να σημειώνει πως δεν γνωρίζουν αν ο επενδυτής έχει τα εχέγγυα όμως αν οι εργαζόμενοι ζητούν στήριξη δεν μπορούν να την αρνηθούν, ενώ ο κ. Νίκος Φακιρίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης δέχτηκε και αυτός ζητώντας να προστεθεί ότι όλα θα πρέπει να γίνουν με σεβασμό στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως και έγινε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.