Στην τελικη ευθεια για το Market Pass

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την Ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων που ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου

Την 1η Φεβρουαρίου 2023 θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του Market Pass, όπως αναφέρει και το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση. Τις διατάξεις υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες για την ενίσχυση του 10% επί των αγορών των νοικοκυριών από παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ορίστηκε στα 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, και ως 1.000 ευρώ αγορές.

Market Pass: Θα δοθεί χωρίς την υποχρέωση αγορών

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης χωρίς την υποχρέωση αγορών θα δίνονται τα χρήματα του Market Pass.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά το 10% επί των αγορών νοικοκυριών κάθε είδους σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο. Σημειώνεται ότι οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

Οι άγαμοι για να πάρουν την ενίσχυση θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ.

Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ. Έγγαμος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 29.000 ευρώ. Έγγαμος με 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 34.000 ευρώ. Έγγαμος με 3 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 39.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία οι άγαμοι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές έως 400.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.