Στην Ροδοπη οι 9 απο τις 16 προσληψεις μονιμων στην ΠΑΜΘ για το 2020

Για την ενίσχυση τόσο της ΠΕ Ροδόπης όσο και των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας

Την έγκριση του για την κατανομή των εγκεκριμένων προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2020 έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, με τις 16 θέσεις που εγκρίνονται από το Υπουργείο να κατανέμονται στις ΠΕ της ΑΜΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο η Περιφέρεια, όπως και άλλοι φορείς, ζητούν στον προγραμματισμό τους πολύ περισσότερα άτομα, αλλά εγκρίνονται λιγότερα (τις χρονιές που εγκρίνεται οποιαδήποτε πρόσληψη).

Τη μερίδα του λέοντος θα λάβουν οι υπηρεσίες στη Ροδόπη, που περιλαμβάνουν όμως και το προσωπικό για τις κεντρικές διευθύνσεις της ΑΜΘ.

Παρόλο που οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, τα άτομα που εγκρίθηκαν από την υπουργική επιτροπή, είναι 16, που κατανεμήθηκαν ως εξής:

Για την ΠΕ Ροδόπης (που περιλαμβάνει και την κεντρική διοίκηση της ΑΜΘ), 9 άτομα,

2 ΠΕ Κτηνιάτρους
2 ΠΕ Γεωπόνους
4 ΠΕ Μηχανικούς διάφορων ειδικοτήτων
1 ΤΕ Μηχανικό

Στην ΠΕ Ξάνθης θα προσληφθεί 1 άτομο,

1 ΠΕ Μηχανικών Μηχανολόγων

Στην ΠΕ Έβρου υπάρχουν δύο θέσεις,

1 ΠΕ Κτηνιάτρων για το Βόρειο Έβρο
1 ΤΕ Μηχανικών Μηχανολόγων στο Νότιο Έβρο

Τέλος στην ΠΕ Καβάλας θα καλυφθούν 4 θέσεις:

2 ΠΕ Κτηνιάτρων
2 ΠΕ Γεωπόνων

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, συνολικά κατανεμήθηκαν 800 υπάλληλοι σε 300 φορείς, και η κατανομή έγινε ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, ιδιαίτερα στις επιτελικές διευθύνσεις της ΠΑΜΘ.

Σημείωσε δε πως είναι πολύ πιθανό, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρξε με τον προγραμματισμό του 2020, οι προσλήψεις τόσο για φέτος όσο και όσες εγκριθούν για την επόμενη  χρονιά, (η Περιφέρεια ζητά 43 άτομα) θα γίνουν ταυτόχρονα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.